Szörnyű tragédia vetett véget mindennek: képtelen volt feldolgozni fia elvesztését a legendás műsorvezető, a bánat örökre összetörte

Johnny Carson a The Tonight Show házigazdájaként évtizedeken át a televíziózás nagyágyúja volt, sikert sikerre halmozott, ám a magánéletét egy szörnyű tragédia árnyékolta be, amely végül arra késztette, hogy hátat fordítson a rivaldafénynek.

Tragédia nyomta a lelkét

John William Carson 1925. október 23-án látta meg a napvilágot az iowai Corningban: már fiatal korában egyértelmű volt, hogy előadóművészi véna csörgedezik az ereiben, hiszen bárkit képes volt megnevettetni – 12 évesen szert tett egy bűvészkészletre, családtagjait pedig naponta szórakoztatta kártyatrükkökkel és egyéb produkciókkal. Később fellépéseket is vállalt, sőt helyik vidámparkokban, valamint megyei vásárokon is lenyűgözte a közönséget, 18 évesen azonban felhagyott bűvészkedéssel és csatlakozott az Egyesült Államok Haditengerészetéhez. A háború után kommunikációs tisztként szolgált, a titkosított üzenetek dekódolásáért felelt – elmondása szerint katonai pályafutásának csúcspontja az volt, amikor az amerikai haditengerészeti miniszternek bűvészmutatványt mutatott be. Végül kilépett a hadseregből, mivel rájött, hogy a szórakoztatóiparon belül szeretne karriert befutni – álmai pedig valóra váltak. A háború után rádiózásba kezdett, majd áttért a televíziózásba, és Jack Paart követve a Tonight című késő esti talkshow házigazdájaként tűnt fel. Műsora már az 1960-as évek végén sikeres volt, az 1970-es években pedig ő maga amerikai ikonná vált, és egészen az 1992-es visszavonulásáig az is maradt. A sors iróniája, hogy a férfi, aki mindenki arcára mosolyt csalt, élete végéig szenvedett egy szörnyű tragédia miatt…

Carson 1962-ben robbant be a köztudatba, gyors észjárásának, utánozhatatlan humorának és megnyerő személyiségének köszönhetően pedig hamar az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb tévése lett. A kamerákon kívül azonban introvertált és félénk volt, kerülte a reflektorfényt – közismert volt arról, hogy a legtöbb nagy összejövetelt kerülte.
Kattints a további képekért!

Pierce Brosnan a mai napig nem tudta igazán feldolgozni, hogy szeretett felesége és lánya is a petefészekrák áldozata lett – Cassandra Harris és Charlotte Brosnan gyönyörű nők voltak, ám idejekorán távoztak az élők sorából.

Leadfotó: Michael Ochs Archives/Getty Images

Oldalak