1500 bizalmas dokumentum került nyilvánosságra a Kennedy-gyilkossággal kapcsolatban

Donald Trump mindent megtett, hogy az 58 éve történt merénylet titkosított dokumentumait sose hozzák nyilvánosságra, most mégis kikerültek, és bárki hozzájuk férhet.

Bárki böngészheti

John F. Kennedy-t, az Amerikai Egyesült Államok 35. elnöke 1963. november 22-én hunyt el Dallasban, egy ellene elkövetett merénylet eredményeként. Az elnök ekkor Texas államba látogatott, ahol a körútja utolsó állomásán a városon egy autókonvoj élén áthajtva Lee Harvey Oswald – korábbi tengerészgyalogos és kommunista szimpatizáns – több lövéssel megölte őt.

Az évtizedekkel ezelőtt történt Kennedy-merényletet azóta viták övezik, sokan összeesküvés-elméleteket gyártottak az ügyről, és az sem segített ezen, hogy a gyilkossággal kapcsolatos nyomozati anyagot egészen a múlt hétig bizalmasan kezelték. Ekkor több amerikai hírcsatorna is beszámolt róla, hogy mintegy 1500, korábban titkosított dokumentumot tett közzé a Biden-adminisztráció JFK meggyilkolásával kapcsolatban – írta meg a hirado.hu.

A máig vitatott merénylet új dokumentumait az Országos Levéltár- és Irattári Hivatal (NARA) tette közzé a honlapján keresztül, beszkennelt formában. Történészek, politikai tudósok és a Kennedy elnök meggyilkolásával kapcsolatos elméletek széles skálájának megszállottai azonnal elkezdtek kutakodni a dokumentumokban.

Még nincs vége, lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2