Sztárok

Fényesebben ragyogott, mint a csillagok: ő volt minden idők egyik legbájosabb színésznője, szépségének messze földön nem akadt párja

Jeanne Moreau a francia filmművészet egyik legikonikusabb alakja volt, akit nemcsak tehetsége, hanem szépsége miatt is dicsértek. Mindenkit magába bolondított a vásznon, kisugárzása pedig az idő múlásával sem változott semmit, sőt: idős hölgyként is pont olyan csodásan festett, mint fiatal korában.

A legnagyobb francia filmszínésznők közé sorolták

Jeanne Moreau Párizsban látta meg a napvilágot 1928. január 23-án Anatole-Désiré Moreau és Katherine Buckley lányaként. A filmes pályához angol táncosnő édesanyjától kapott kedvet, de ehhez le kellett küzdenie édesapjának ellenállását. Tanulmányait az Edgar Quinet Nemzeti Drámaművészeti Főiskolán, valamint a Konzervatóriumban végezte, s még húszéves sem volt, amikor a Comédie Francaise tagja lett. Filmes karrierjét Louis Malle rendező indította el 1957-ben, amikor ráosztotta a Felvonó a vérpadra című film főszerepét, de az országos ismertséget csak a következő filmje, a Szeretők hozta meg számára. Ezután Roger Vadim rendezte a jelen időbe helyezett Veszedelmes viszonyokban, melyben kiválóan játszott, majd 1960-ban a Moderato cantabile című filmért megkapta a Cannes-i Filmfesztivál legjobb női alakítás díját. Azonban nemcsak vitathatatlan talentumával, hanem kivételes szépségével is sikerült belopnia magát a szakma, no meg persze a közönség szívébe; galériánkban megmutatjuk, milyen bámulatosan gyönyörű volt fiatalon a legendás színésznő:

Jeanne Moreau számos kasszasikerben csillogtathatta meg tehetségét. Pályafutása során rendezte őt Tony Richardson (Mademoiselle), Malle (a Viva Maria című sztárparádéban Brigitte Bardot volt partnere), Orson Welles (aki a világ legnagyobb színésznőjének nevezte), Luís Bunuel (Egy szobalány naplója), Elia Kazan (Az utolsó filmcézár), Fassbinder (Querelle) és Win Wenders (A világ végéig).
Kattints a további képekért!

Sulyok Mária az egyik legszebb orgánumú és legszebben beszélő színésznőként írta be magát a hazai színháztörténelembe, s bár élete utolsó évtizedében már nem foglalkoztatták annyit, ő sosem búslakodott emiatt.

Leadfotó: Les Nouvelles Editions de Films/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images
Forrás: MTI

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Mivel több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, immáron nem kevesebb, mint 6,45 milliárd forint várja a játékosokat - derült ki a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatásából.
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.