Sztárok

Híres volt csillapíthatatlan szexuális vágyáról: falta a férfiakat a legendás magyar színésznő, mégis mindig magány gyötörte

Jászai Mari, a Nemzeti Színház nagyasszonya, az egyik legnagyobb magyar tragika egész életében arra vágyott, megtalálja az igaz szerelmét, akivel haláluk napjáig kitartanak egymás mellett – a sors azonban másként rendelkezett.

Kutatta az igazit

Jászai Mari 1850. február 24-én látta meg a napvilágot Krippel Mária Annaként a Komárom megyei Ászáron. Gyermekkorában nem bánt vele kegyesen az élet: édesanyját ötéves korában vesztette el, ezután Pannonhalmán nevelte egy rokona, majd a négy elemi után apja és rideg mostohája cselédnek adta – kínkeserves időszak volt ez számára, évekig szennyes szalmán hált, éjfélkor fölkeltették a nagymosás végett, patkányok rágták széjjel a haját. Tizenhat évesen megszökött egy vándortársulattal, ugyanis az volt az álma, hogy színésznő lesz belőle – a világot jelentő deszkákra először statisztaként lépett, és rövidesen már Jászai Mariként a Budai Népszínházban játszott kisebb szerepeket. Itt ismerkedett meg első és egyetlen férjével, a nála tíz évvel idősebb Kassai Vidorral: két évig tartó házasságuk rendkívül viharos volt, a férfi semmiben nem támogatta feleségét, és nem ismerte el szakmai tudását sem. Noha a színésznő a válásuk után többé már nem állt oltár elé, szüntelenül az igaz szerelmet kutatta, s számos afférba bonyolódott – kalandjaiból pedig soha nem csinált titkot. Részletek a galériában!

Jászai Mari tehetségének és alakításainak híre 1872-ben eljutott a Nemzeti Színházba is, s végül a teátrum intendánsa, Orczy Bódog leszerződtette a nyugalomba vonult Jókainé Laborfalvi Róza tragikai szerepkörére – a Bánk bán Gertrudis királynéjaként mutatkozott be, és néhány hónapos megszakítással 53 évig tündökölt a Nemzeti élén.
Kattints a további képekért!

Kiss Manyi szerelmi élete korántsem alakult sikeresen: a színésznő nagy álma volt, hogy kimondja a boldogító igent szíve választottjának, a sors azonban más-más utat szánt a fiataloknak.

Leadfotó: Wikipédia

Oldalak

Sztárok
Egészség
Ha nem szeretnéd már idejekorán hajfesték segítségével elfedni ősz hajszálaidat, hanem inkább egy természetes módszert próbálnál ki, ami lelassítja az őszülést, akkor jó helyen jársz, ugyanis...
Fashion&Beauty
Anderson megújhodott külleméről még kolléganője, a magyar származású Jamie Lee Curtis is elmondta a véleményét.