Sztárok

Visszavonul Darth Vader örökös hangja, James Earl Jones - ki szólaltatja meg ezután az ikonikus gonosztevőt?

Darth Vader karaktere először az 1977-es Csillagok háborújában (későbbi címén: Egy új reményben) tűnt fel a vásznon, azóta pedig több nagyjátékfilmben, tévészériában, sőt animációs moziban is találkozhattunk a Sith sötét nagyurával. De mi lesz a galaktikus zsarnok sorsa most, hogy örökös hangja, a 91 éves James Earl Jones visszavonul a színészettől?

Nyugdíjba megy Vader örökös hangja

Keresve sem találhatnánk Darth Vadernél, a Sith rettegett nagyuránál emblematikusabb gonosztevőt a filmtörténetben: a galaktikus zsarnok, akit a mai napig imádunk gyűlölni, először az 1997-es Star Warsban (eredeti magyar cím: Csillagok háborúja), a később Egy új remény néven forgalmazott klasszikusban tűnt fel, mely nemcsak a space fantasy műfaját teremtette meg, de a máig csillapodni nem akaró Star Wars-lázat is. A talpig feketébe öltözött, géptestbe "száműzött" egykori Jedi lovag idestova 45 éve a rajongók abszolút kedvence, és bár a Vader-jelmez '77 óta többször is gazdát cserélt, egyvalami nem változott: a nagyjátékfilmekben, a tévésorozatokban és az animációs mozik többségében a legendás színész, James Earl Jones szólaltatta meg a karaktert.

A 91 esztendős híresség azonban a közelmúltban bejelentette, hogy visszavonul a színészmesterségtől, így a jövőben nem adja többé Darth Vader hangját. A dilemma adott: mi történjék most a galaktikus bajkeverő figurájával? A Sith nagyúr rajongóinak egyetlen másodpercig sem kell aggodalmaskodniuk: a Disney már rá is talált a megoldásra. Hogy mi az?

Lapozz, rögtön megtudod!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Szinte hihetetlen, de Tina Turner már 83 éves, pedig a kinézete alapján évtizedeket is letagadhatna a korából.
Sztárok
Megyeri Csilla büszke arra, amit elért: önálló, független nőként tud létezni, még akkor is, ha közel egy évtizede párkapcsolatban él. Állítja: semmiben nem változna az élete, ha egyik pillanatról a...
Fashion&Beauty
A hajápolás nem a megfelelő sampon vagy balzsam kiválasztásánál kezdődik. Rengeteg olyan dolog van, amit meg kell tennünk, hogy a tincseink szépek és egészségesek maradjanak.