Tudtad? Ő II. Erzsébet legjobb barátnője: a 64 éves Angela ismeri a királynő minden titkát – fotók

II. Erzsébet királynőt nem csak a családtagjaihoz fűzik szoros szálak: van egy legjobb barátnője, aki hosszú évek óta kitart mellette jóban-rosszban.

Legfőbb bizalmas

II. Erzsébet mindennapjai javarészt uralkodói kötelezettségekkel telnek, néha azonban az átlagemberekhez hasonlóan neki is ki kell engednie a gőzt: ilyenkor leginkább arra van szüksége, hogy megossza a gondolatait és az érzéseit a hozzá legközelebb állókkal. Ott van például Lady Celia Vestey bárónő, akivel gyakran jár eseményekre, de Sir Michael Oswalddal is baráti kapcsolatot ápolt – a férfi 1970 és 2002 között a királynő által tenyésztett lovakért, illetve azok versenyeztetéséért volt felelős, tavaly azonban örökre lehunyta a szemét. De persze ahogy az lenni szokott, II. Erzsébet életében is van egy személy, akit az uralkodó a barátai közül a legjobban szeret – ő pedig nem más, mint Angela Kelly. Mutatjuk:

A 64 esztendős Angela az uralkodó öltöztetőnőjeként került közel a brit királyi családhoz mintegy három évtizede: a két nő között hamar kialakult az összhang, a munkakapcsolat pedig végül barátsággá alakult át.
Kattints a további képekért!

II. Erzsébet hiába a királynő, még az ő szava sem mindenható – bár nem fiát, Károlyt szeretné a trónon látni, miután ő lemondott/visszavonult, még maga Erzsébet sem tudja megváltoztatni a trónöröklési sorrendet.

Leadfotó: Karwai Tang/WireImage/Getty Images

Oldalak