II. Erzsébet kedvenc reggelije egyszerűbb volt, mint hinnéd: ezt a bolti finomságot ette a királynő minden nap

Gondoltad volna, hogy a néhai II. Erzsébet királynő egy teljesen hétköznapi, akár a te konyhádban is megtalálható ételfajtával kezdte minden reggelét?
Hosszú évekig szolgált a palotában
II. Erzsébet királynő egykori udvari szakácsa, Darren McGrady többször mesélt már arról korábban, milyen étkezési szokások jellemezték a brit királyi család háza táját, a házi termesztésű zöldségektől egészen a gyorséttermi láncok kínálatáig. McGrady 1981-ben éppen a londoni Savoy Hotel elegáns éttermében dolgozott, amikor gondolt egy merészet, és elküldte életrajzát a Buckingham-palotába. A akkori élelmiszerosztály vezetőjével folytatott interjúja annyira sikeres volt, hogy a következő 15 évet az uralkodó família szolgálatában töltötte, ezáltal pedig betekintést kapott abba, hogy ebben a zárt világban milyen ízek, valamint ételfajták számítanak igazán népszerűnek, emellett megismerte a rokonság kulináris szokásait, valamint azt, mely élelmiszerek tartoznak a tiltólistába. Mint ahogyan azt már megosztotta a nyilvánossággal, a konyhai műveletek gyakran monumentálisak voltak, hiszen Őfelsége családjának, vendégeinek és udvari dolgozóinak ellátása napi szintű szervezettséget igényelt – mégis, maga II. Erzsébet királynő meglepően egyszerű ízvilággal rendelkezett. „A reggelit minden nap pontban reggel 9-kor szolgálták fel a szobájában” – mesélte McGrady, aki azt sem titkolja a publikum előtt, milyen finomságok voltak az uralkodó favoritjai.