II. Erzsébet a saját szabályát rúgta fel: ezért az apróságért szegte meg az évtizedes előírást

II. Erzsébet királynő úgy él a fejekben, mint aki soha, semmilyen körülmények között nem ment szembe a protokollal, ám ami azt illeti, ez nem teljesen igaz.
Egy utazás során történt
II. Erzsébet királynő egész életében híres volt arról, hogy rendíthetetlenül ragaszkodott a hagyományokhoz és a protokoll szigorú szabályaihoz – egyetlen apró kivétellel. A palota egykori séfje, Darren McGrady, aki tizenegy éven át főzött az akkor még walesi hercegi címet viselő Károlyra és édesanyja számára, elárulta, hogy Erzsébet a klasszikus brit és francia konyha fogásait részesítette előnyben a legtöbbször, de volt egy desszerttípus, amely minden másnál közelebb állt a szívéhez: azaz bármilyen édesség, ami csokoládéból készült. Különösen egy bizonyos finomság volt a szíve csücske, amelybe szó szerint beleszeretett egy tengerentúli utazás során. Az eset Ausztráliában történt, amikor a néhai uralkodó Melbourne-ben, a Kormányzói Palotában látták vendégül: ahogyan az a protokoll megkívánja, a személyzet előre érdeklődött, milyen ízeket kedvel leginkább, és megtudták, hogy Erzsébet egyszerűen imádja a csokoládét, így készítettek is neki valami igazán különlegeset. Ez nem más volt, mint a marquise nevű, bársonyos textúrájú, selymesen lágy mousse, amely olyan mély benyomást tett Őfelségére, hogy életében először olyat tett, amivel alaposan felrúgta a saját maga által felállított szabályrendszert.




























