Így született a Balaton dala – Interjú Bagossy Norbival és Varga Ádámmal

Bagossy Norbert és Varga Ádám elárulták, milyen viszony fűzi őket a Balatonhoz és hogyan született a 2022-es Balaton dala.

A Balaton Dala

Bagossy Brothers Company Balaton 2022 Balaton dala Bagossy Norbert Varga Ádám Besúgó színművész klip Nagyon Balaton nyár zene koncert program együttes bemutató új dal premier

A MOL Nagyon Balaton sajtótájékoztatója nemcsak azért volt különleges, mert nagyon sok új és remek nyári programot mutattak be – fókuszban a magyar tenger népszerűsítésével –, de bemutatásra került a 2022-es Balaton Dala, a Bagossy Brothers Company – Balaton című száma is.

A Bagossy Brothers Company nem véletlenül tett szert ilyen fokú népszerűségre. Az erdélyi együttes olyan dallamokat, szavakat és mondatokat kreál, amik minden magyar ember szívéhez szólnak, mintha genetikailag belénk lenne kódolva, hogy szeressük a dalaikat. Most pedig egy olyan új témát választott az együttes, ami szintén minden magyar szívéhez közel áll, érzéseket mozgat meg és generációkon átívelő kapoccsal bír. Ez pedig nem más, mint a Balaton.

Ha Balatonon járok, enyém a világ

„A Balaton a második otthona a zenekarnak. Ide tértünk haza rengeteg koncert után, itt beszélgettünk hajnalig a verandán, itt terveztük a jövőt és itt írtunk meg rengeteg dalt. Nagyon sok élmény és barátság köt a Balatonhoz. Már régen érett bennem a gondolat, hogy ezt egy dal formájában megköszönjük”

– árulta el Bagossy Norbi a zenekar és a Balaton kapcsolatáról és a dal inspirációjáról.

Bagossy Brothers Company Balaton 2022 Balaton dala Bagossy Norbert Varga Ádám Besúgó színművész klip Nagyon Balaton nyár zene koncert program együttes

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Balaton videóklipben minden benne van, aminek lennie kell, ha arra gondolunk, hogy Balaton. Szebbnél szebb balatoni helyszínek, gyönyörű magyar lányok, lángos, strand, büfé, nádas, koncertek, fesztivál. Azonban a klip kapott egy új vonalat a már megszokott, balatoni klipek „partyzós hangulata” mellett. És ez pedig a magány.

Bagossy Norberttel és Varga Ádámmal beszélgettünk a Balaton klipje kapcsán

A klip főszereplője, a népszerű magyar sorozatból, a Besúgóból is ismert Varga Ádám egy olyan balatoni srác szerepébe bújt, aki, bár mindent elkövet annak érdekében, hogy rátaláljon a szerelem, ez valamilyen oknál fogva mindig kudarcba fullad.

„Arra próbáltunk odafigyelni, hogy ne tipikusan mutassuk be a Balatont, tehát legyen megmutatva minden egyes nevezetessége, szép tájak, szép képek, viszont legyen a történetben egy olyan főszereplő, akinek nem mindig sikerül minden az életben. Egy picit mindig szerencsétlenkedik a főszereplőnk. De ahogy minden Bagossy nótában, azért meg van hagyva a happy end. Az utolsó képkocka elsötétül, és főhősünk megtalálhatja az igaz szerelmét”

– nyilatkozta a Femcafenak a zenekar frontembere, aki azt is hozzátette, hogy a klip valahogy önmagukat is tükrözi.

„Nagyon sok időt töltünk a Balatonon, ahol mindenféle dolgok előfordulhatnak. Nemcsak arról szólnak a napok, hogy reggeltől estig ott fekszünk a vízben, és nyomjuk a rock and rollt, hanem a mindennapok is vannak”

– magyarázta Bagossy Norbi.

A Bagossy Brothers Companynek sikerült egy igazi „balatoni gyereket” megszereznie a klip forgatásához

A klip már említett főszereplője, Varga Ádám nemcsak remek színészi készségei miatt bizonyulhatott alkalmasnak a szerep eljátszására, hanem azért is, mert csakúgy, mint az együttes tagjai, ő is a magáénak érzi a Balatont, mondhatni, egy igazi „balatoni gyerek”.

A színész már születési óta a Balatonon töltötte a nyarakat, és szintén második otthonaként tekint a térségre.

„Nyomtam a pecát, fogtam be a siklókat, iszapcsatáztam a tesómmal, figyeltük a kertben a sünöket... Van kis szőlőnk, csinálunk saját bort a család és a barátok számára. Szóval én abszolút egy balatoni gyereknek érzem magam”

– nyilatkozta lapunknak.

Bagossy Brothers Company Balaton 2022 Balaton dala Bagossy Norbert Varga Ádám Besúgó színművész klip Nagyon Balaton nyár zene koncert program együttes

Dugovics Mátéból a magányos karakterbe

Aki ismeri a színész Besúgóbéli karakterét, a seftelős, csajozógép Dugovics Mátét, annak látványos lesz a videoklip és a sorozat karaktere között lévő éles kontraszt. Azonban Ádám elárulta, kicsit mindkettővel tud azonosulni.

„Mind a kettő karakterből van bennem, egyik sem a teljes lefedés, de mind a kettő figurában van bőven olyan vonás és személyiségjegy, ami engem is jellemez”

– mondta a színész, aki azt is hozzátette, nagyon tetszett neki, hogy a Máté karakter után, most egy teljesen új szerepkört kapott.

Rajongásból barátság

Már a sajtótájékoztatóra érve szembeötlő volt Bagossy Norbi és Varga Ádám baráti kapcsolata, mintha ezeréves barátok ültek volna egymás mellett, vagy éppen váltak volna el egymástól a búcsúzkodás során. Nagy meglepetés volt azonban, mikor kiderült, hogy barátságuk kezdete csak a klip forgatására tehető.

„Azt érzem, hogy nekem ez egy nagy találkozás volt a zenekarral, mivel én nem ismertem őket személyesen. Eddig is rajongtam értük, viszont most, hogy lett egy ilyen személyes kapcsolatunk is, azt érzem, hogy nagyon megkedveltük egymást, működik köztünk a kémia, és már-már baráti közegben érzem magam velük. Ők valahogy annyira szív-lélek srácok, de ezt nemcsak a zenekarra mondom, hanem az egész stábra, akikkel a klipet forgattuk”

– mondta Ádám, aki nagyon örült neki, hogy a zenekar menedzsere rátalált a kliphez a Besúgóban való karaktere kapcsán.

A rockénekesnő a hónap elején töltötte 71. életévét, de még mindig kirobbanóan jó formában van – az azonban nem biztos, hogy felismernénk őt az utcán, ugyanis alaposan megváltozott.

Leadfotó: Bagossy Brothers Company/Instagram

Oldalak