Sztárok

Száműzetésben él a volt spanyol király, de olyan, mintha csak egy luxusnyaraláson lenne

Így telik egy napja a hazájából elmenekült uralkodónak.

A száműzetésben is királyi életet él János Károly

I. János Károly 1975. november 22-től 2014. június 18-ig volt Spanyolország királya, amikor megromlott egészségi állapotára hivatkozva lemondott a trónról fia, VI. Fülöp javára. A korábban rendkívül népszerű uralkodót számos bírálat érte az elmúlt években. Kezdve azzal, hogy kiderült: egy madridi luxusvillát és egyéb ingyenes javakat bocsátott Corinna zu Sayn-Wittgenstein német üzletasszony rendelkezésére – na, nem csak úgy jófejségből, azt pletykálkják, hogy a nála több mint két évtizeddel fiatalabb hölgy már hosszú ideje János Károly szeretője, noha a király 1962 óta Zsófia görög és dán királyi hercegnő férje, akivel három gyermekük született a hatvanas években.

Mindehhez jöttek még a korrupciós ügyek, amibe az uralkodó belekeveredett, és amelyek hatására a tavaly inkább úgy döntött, önkéntes száműzetésbe vonul. Az ex-király az Egyesült Arab Emírségekben „bujdosik”, Nurai szigetén, ahol irigylésre méltó luxusban tengeti napjait – írja a Blikk. Egy életrajzi könyvből most kiderült: János Károly napjai úgy telnek, akár egy fényűző nyaralás, ugyanis egy szultán vendégeként egy magánszigeten él, egy 1050 négyzetméteres villában, vagyis a luxuséletet nem közpénzből fizeti, a spanyol államtól nem kért pénzt.

Lapozz a folytatásért!

Fotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A közkedvelt médiaszemélyiség ezúttal Palik László YouTube-csatornájának műsorában vallott arról, miért is távozott az ATV képernyőjéről.
Sztárok
Még az ág is húzza a 36 éves Amanda Bynest: az egykori hollywoodi komika élete legborzasztóbb napjait éli.