Erre csak Horváth Rozi halála után derült fény, a fűszerek magyar királynőjéről ezt nagyon kevesen tudták

Gyászol a magyar gasztronómia, mivel meghalt Horváth Rozi, aki ugyebár egy klasszikus szakácskönyvet is az emberekre hagyott, ami rengeteg háztartásban megtalálható.
Igazi sikeres nő volt
Horváth Rozi neve szinte minden magyar háztartásban ismert, hiszen az általa megalkotott szakácskönyv a magyar konyha egyik alapkövévé vált. Azonban kevesen tudják, hogy a fűszerek királynőjének élete nem mindig a gasztronómia körül forgott. Életútja tele van fordulatokkal és inspiráló pillanatokkal, amelyek megmutatják, hogyan válhat valaki szenvedélye révén egy egész ország ikonjává.
Horváth Rozi, eredeti nevén Drozgyik Ilona, 1939-ben született Tolmácson. Fiatal korában divattervezői álmokat dédelgetett, de mivel a kiszemelt textiltervező szak nem indult a főiskolán, más irányba terelte az élet. Dolgozott porcelánfestőként, majd a MÁV-nál műszaki rajzolóként helyezkedett el. A gasztronómia ekkor még távol állt tőle, sőt, saját bevallása szerint nokedlit sem tudott szaggatni.
Élete jelentős fordulatot vett, amikor férje munkája miatt Algériába költöztek. Itt találkozott először a különleges fűszerek világával, amelyek teljesen elbűvölték. Egy francia szakácskönyv segítségével kezdett el kísérletezni a konyhában, és felfedezte a főzés örömét. Algériából 1974-ben tértek vissza Magyarországra, ahol továbbra is szenvedélyesen kísérletezett a fűszerekkel.
Aztán igazából jött egy esemény, ami teljesen megváltoztatta az életét. Mi volt ez pontosan, azt a galériánkban leleplezzük nektek!