Haumann Péterre emlékezünk – szívszorító sorokkal búcsúznak tőle a sztárok – képgaléria

81 éves korában, hosszú betegség után tért meg az angyalokhoz Haumann Péter, a Nemzet Színésze, akit a sztárvilág is mélyen gyászol.

„Nagyon nehezen jöttem a világra.”

1941. május 17-én látta meg a napvilágot Budapesten, habár ez a hivatalos verzió, de egyébként 16-án született, mivel a születése körülménye nem volt éppen sétagalopp, és fogós szüléssel jött a világra. „Nagyon nehezen jöttem a világra, és nagyon nehezen fogom elhagyni. Remélem.” – hangzik el részéről ez a mondat egy 2021-es Youtube-on is megtekinthető interjúban, amit a 80. születésnapja alkalmából készítettek. Annak ellenére, hogy szülei fodrászok voltak, ő inkább a színészet mellett tette le a voksát. Három gyermeke született, Haumann Dávid és Máté, valamint Petra. Utóbbi két gyermeke is a színészi pályát választotta.

Az említett Farkas-Törös Krisztina interjúban arról is mesélt, hogy sokszor volt magányos az eltökéltsége, és a dolgokhoz való sajátos hozzáállása miatt, és sosem voltak vágyott szerepek az életében. Ám ez nem befolyásolta teljesítményét, és kivétel nélkül mindig a maximumot hozta ki a kapott szerepből. Ideje felidézni ezeket a kiemelkedő szerepeket, és csodálatraméltó munkásságát.

Kattints a képgalériára!

1959–1963 között volt a Színház- és Filmművészeti Főiskola diákja, karrierje pedig 1963 vette kezdetét a debreceni Csokonai Színháznál. Három évvel később a Pécsi Nemzeti Színház társulatának lett a tagja. Később, Pestre kerülve olyan színházakban fordult meg, mint a Huszonötödik, József Attila, Madách, Nemzeti, Arizona, Radnóti és a Katona. 2016-tól lett szabadúszó.
Kattints a további képekért!

A születésnapos színművész és családja a karanténélményeikről meséltek egy online esemény keretében.

leadkép: flickr

Oldalak