Így reagált Harry és Meghan Fülöp herceg halálhírére – Rendeződik végre a családi viszály?

Harry herceg utoljára egy évvel ezelőtt találkozott a nagyapjával. A szomorú esemény miatt vajon hazatér végre a tékozló fiú, hogy rendezze a családi drámát?

Harry és Meghan közleménye Fülöp herceg halálával kapcsolatban

Péntek délelőtt örökre lehunyta a szemét a századik életévében járó Fülöp herceg, aki több mint hetven évig volt hű társa a leghosszabb ideje trónon lévő angol uralkodónak, II. Erzsébet királynőnek. A szókimondó, nagy népszerűségnek örvendő herceg halála az egész világot megrázta, a gyászoló tömeg nem sokkal a gyászhír bejelentése után el is lepte a Buckingham-palotát, hogy leróják a tiszteletüket.

Az uralkodóház hivatalos közleménye mellett a királyi család feketebáránya, a hivatalos kötelezettségeit hónapokkal ezelőtt feladó Harry herceg is megemlékezett szeretett nagyapja haláláról. Feleségével, a második gyermekükkel várandós Meghan Markle-lel a közös alapítványuk honlapján tettek közzé egy szűkszavú üzenetet a tragikus hírrel kapcsolatban.

Köszönjük a szolgálatodat… Nagyon fogsz hiányozni” – írták az oldalon.

Régóta kérdés volt, hogy vajon a hónapokkal ezelőtt Amerikába költözött Harry mikor tér vissza a családjához Angliába. A problémát természetesen tovább bonyolította a koronavírus-járvány, ami nemcsak a közönséges földi halandók, de még a királyi család tagjai számára is megnehezítette az utazást. Ráadásul a nemrégiben nagy port kavart Oprah-interjú is igencsak felborzolta az amúgy sem túl kiegyensúlyozott kedélyeket, hiszen ebben Harry és Meghan szájából nagyon komoly dolgok hangzottak el, amik nem vetettek túl jó fényt a brit királyi családra.

A Daily Mail információi szerint Fülöp herceg halála adta meg az utolsó löketet Harrynek, hogy hazalátogasson, ugyanis a tisztesség és a nagyapja iránt érzett szeretete is azt kívánja, hogy részt vegyen a temetésén. Edinburgh hercegét valószínűleg a jövő héten kísérik az utolsó útjára. Egyelőre nem került ki hivatalos információ azt illetően, hogy Meghan hercegné elkíséri-e a férjét Londonba, de tekintve a jelenlegi körülményeket, feltételezhető, hogy az állapotos asszony nem tesz tengerentúli látogatást az angol fővárosba.

Harrynek előreláthatólag a karantén-előírásokkal sem kell bajlódnia, a hírek szerint ugyanis diplomáciai mentességet kap majd ezek alól. A tervek szerint magángéppel utazik majd, betartva minden biztonsági előírást, illetve koronavírus-tesztet végeznek majd rajta felszállás előtt és leszállás után is. Arról, hogy angliai tartózkodása alatt hol fog megszállni, illetve mennyi ideig marad szülőhazájában, nincsenek hírek. Az azonban sejthető, hogy Harry herceg és a család többi tagjának egyesülése több mint egy év után számos kínos és feszült pillanatot eredményez majd.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak