Sztárok

Szinetár Dóra szülei közel 50 éve házasok: így kezdődött Hámori Ildikó és Szinetár Miklós legendás szerelme

Szinetár Dóra a magyar művészvilág két legendás alakjának gyermeke. Hámori Ildikó és Szinetár Miklós szerelme a 70-es években szökkent szárba, s mind a mai napig úgy szeretik egymást, mint fiatal korukban.

Legendás szerelem az övék

Hámori Ildikó 1947. január 26-án látta meg a napvilágot, s már kislányként tudta, hogy színészi pályára szeretne lépni. Tehetsége már egész fiatalon megmutatkozott, s mindössze 13 évesen már tévéfilmben játszott, 1960-tól pedig a Magyar Televízió gyermekszereplője lett. 1971-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Békés András és Gáti József osztályában. 1971–1980 között a Thália Színházhoz szerződött, ahol főiskolai gyakorlatát is végezte. 1980–1983 között a Népszínházban lépett fel. 1983-tól a Nemzeti Színház, majd 2000-től, az átnevezés után is a Pesti Magyar Színház társulatának művésznője. Színházi szerepei mellett számos játék-, és tévéfilm jelzi a nevét, emellett számtalan alkalommal kölcsönözte a hangját különböző szinkronszerepekben. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő a kivételes karrierje mellett a magánéletére is büszke lehet, hiszen gyönyörű családja van – közel 50 évvel ezelőtt mondta ki a boldogító igent Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendezőnek, a Magyar Állami Operaház volt igazgatójának, akivel mind a mai napig kitartanak egymás mellett jóban-rosszban. Különleges történet az övék, legendás kapcsolatuk pedig bebizonyítja, hogy valóban létezik az igaz szerelem. A részletekért olvass tovább a galériában!

Szinetár Miklós és Hámori Ildikó a 70-es években ismerkedtek a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Bár mindketten rajonganak a színházért, csak nagyon ritkán dolgoztak együtt, ugyanis mindig is úgy vélték, a munkát külön kell választani a családtól.
Kattints a további képekért!

33 éve hunyt el Weöres Sándor. Károlyi Amyvel való házassága igazán harmonikus volt, azonban egy bizonyos dolog mindig közéjük férkőzött.

Leadfotó: MTVA / Zih Zsolt

Oldalak

Sztárok
Egészség
Ez a szervünk az, ami felelős testünk méregtelenítéséért, így egészségünk érdekében jobban tesszük, ha nem mérgezzük szándékosan!
Utazás
A rétegfelhőzet zsugorodik, a látási viszonyok javulnak, és bár komolyabb mennyiségű csapadék nem várható, melegünk bizony ma sem lesz.
Sztárok
Ismert tény, hogy Sir Elton John nagyon közeli barátságot ápolt Diana walesi hercegnével, sőt a temetésén is fellépett. Azt azonban csak kevesen tudják, hogyan indult kettejük kapcsolata.