59 évesen elhunyt A szökés és a Transformers sztárja

Ravil Iszjanov a kilencvenes évek végén költözött Los Angelesbe, az 59 éves korában elhunyt színészt több amerikai szuperprodukcióban is láthattuk az elmúlt évtizedekben.

"Igazi úriember volt, gyakorlatilag a haláláig dolgozott"

59 éves korában elhunyt Ravil Iszjanov orosz színész, aki az Amerikai Egyesült Államokban forgatott filmjei és sorozatai révén tett szert világhírre. A szomorú hírt a Variety jelentette be, a lap kiemelte: a színész több mint 30 éves film- és sorozatszínészi karrier után, hosszú betegség következtében távozott az élők sorából. Iszjanov halálát ügynöke, Tanya Kleckner közölte a Variety-vel.

"Igazi úriember volt, aki gyakorlatilag a haláláig dolgozott. Húsz évig dolgoztam együtt vele, barátság is szövődött közöttünk. Nagyon fog hiányozni. Mindannyiunkat megrendített ez a tragikus veszteség, hiszen egy csodálatos ember távozott közülünk, méghozzá nagyon korán" - fogalmazott Kleckner.

Iszjanov 1962-ben született a Szovjetunióban, Voszkreszenszkben. Szolgált a szovjet légierőnél, majd a színházi életbe is belekóstolt. Moszkvában tanulta a színészmesterség alapjait, aztán később Nagy-Britanniába, Oxfordba helyezte át székhelyét. 1998-ban költözött Los Angelesbe - haláláig a mozi fővárosában élt és alkotott. Játszott az NCIS: Los Angeles, a Foglalkozásuk: Amerikai és a The Last Ship című tévésorozatokban, de a kultikus 24-ben és A szökésben is feltűnt. Nagyjátékfilmekben is láthattuk, szerepelt például A pók hálójában, a Transformers 3-ban, az Atomcsapdában és az Ellenállókban is.

Leadfotó: 123rf

Oldalak