Sztárok

Gryllus Dorka szülei 50 éve házasok: így kezdődött Gryllus Dániel és Kőváry Katalin szerelme – fotók

Gryllus Dorka a magyar művészvilág két kiemelkedő alakjának gyermekeként látta meg a napvilágot. Gryllus Dániel zenész és Kőváry Katalin színházi rendező immáron ötven éve élnek boldog házasságban, kivételes életútjuk mellett pedig csodaszép családjukra is büszkék.

Művészi pályát választott az egész Gryllus család

Az elismert és közkedvelt magyar előadóművész már általános iskolás korában tudta, hogy egész életében a zenével szeretne foglalkozni. Középiskolai tanulmányai után nem sokkal, 1969 őszén Mikó Istvánnal megalakította a Kaláka együttest: első koncertjükre még az év decemberében sor került a Bem rakparti Művelődési Ház Tolcsvay klubjában, ahol Weöres Sándor, Radnóti Miklós, Arany János és Petőfi Sándor verseit adták elő. Pályafutásuk alatt két Kossuth-díjat kaptak, emellett megjelent 24 közös lemezük, mindeközben elkészültek Dániel önálló, többnyire bibliai tárgyú művei is. A zeneszerzőt azonban a páratlan szakmai karrierjén túl a magánéletében sem kerülte el a boldogság, hiszen feleségével, Kőváry Katalin Jászai Mari-díjas rendezővel immáron öt évtizede tartanak ki egymás mellett jóban-rosszban: mindkét gyermekük, Dorka és Samu is híres szüleikhez hasonlóan művészi pályát választottak magunknak. A neves zeneszerző nemrég a családjuk életéről mesélt: a részletekért olvass tovább a galériában!

Dániel öccse, Vilmos is elismert, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző lett: rendszeresen összekeverik őket, sőt, még újságok képaláírásaiban és tévéfeliratokban is. „Nem csodálkozom: szakáll, szemüveg, kopasz fej… Azt szoktuk mondani, hogy büszkén vállalkuk egymás munkásságát, gyerekeit. Néha magam is, ha belenézek a tükörbe, elgondolkodom: melyik testvér is vagyok?” – nyilatkozta a Hot! Magazinnak a Kaláka együttes alapító tagja.
Kattints a további képekért!

Gryllus Dorka és férje, Simon Kornél immáron 12 éve élnek boldog házasságban, ráadásul már kétgyermekes szülők. A színésznő korábbi kapcsolata azonban merőben eltért a mostanitól.

Leadfotó: Instagram/ dorkagryllus

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Angela Levin királyi szakértő szerint Meghan Markle folyamatosan gyengíti Harry herceget, akinek rendre parancsokat is osztogat, amiket Károly fiatalabbik fia teljesít is.
Sztárok
Követői nem győzik dicsérni a gyönyörű műsorvezetőt, aki a napokban több fürdőruhában készült képet is megosztott magáról rajongói legnagyobb örömére.
Sztárok
2016-ban az egész világot sokkolta, amikor kiderült, hogy a tehetséges Anton Yelchin elhunyt, ám halálának körülményei még annál is borzalmasabbak és érthetetlenek, mint maga a tragédia ténye.