Sztárok

Mindössze 36 évesen vonult önkéntes száműzetésbe a legendás színésznő: halála napjáig csak a magány volt a társa

Greta Garbo Hollywood egyik legnagyobb színésznőjeként vonult be a történelembe, magánélete azonban korántsem alakult olyan fényesen, mint a karrierje – sőt, talán soha nem is létezett nála magányosabb híresség.

Különös élet

Greta Garbo 1905. szeptember 18-án látta meg a napvilágot Stockholm szegénynegyedében, sorsa pedig 13 éves korában még rosszabbra fordult, ugyanis elveszítette édesapját – mivel ő volt a legfiatalabb a testvérei közül, a tragédiát követően ott kellett hagynia az iskolát és dolgoznia kellett. Egy nagyáruház kalaposztályára került eladóként, szűkös keresetét fotómodellkedéssel egészítette ki, mígnem egy nap elérkezett az áttörés: egy reklámfilmben azt kellett bemutatnia, milyen a rossz öltözködés, ami akkora siker lett, hogy 1922-ben szerepet kapott egy vígjátékban – onnantól kezdve pedig fénysebességgel száguldott a csillagok felé. Ma már a filmtörténet egyik legérdekesebb alakjaként emlegetjük, akinek élete telis-tele volt titkokkal, no meg izgalmakkal – ennek ellenére a halál igencsak méltatlanul érte el idős korában. Részletek a galériában!

Greta Garbo már a némafilmekben világhírű lett, s ő volt az a színésznő, akibe nem lehet nem beleszeretni. Magas és filigrán volt, tekintetével bárkit megbabonázott, lényét pedig furcsa titokzatosság hatotta át, ami még ellenállhatatlanabbá tette őt – nem beszélve mély, fátyolos hangjáról, amely tovább erősítette kemény, mégis érzékeny karakterét.
Kattints a további képekért!

Greta Garbo a filmtörténet egyik legérdekesebb alakja volt, akinek nehezen tudott bárki is ellenállni – főleg mivel a színésznőt csillapíthatatlanul fűtötte a szexuális vágy, amit sosem próbált letagadni. Ráadásul nem is volt válogatós: férfiak és nők is megfordultak szép számmal az ágyában.

Leadfotó: Clarence Sinclair Bull/Picture Post/Getty Images

Forrás: The List

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.