Holnap temetik Fülöp herceget – Így kísérik majd utolsó útjára az edinburghi herceget

Csonka vendéglista, a herceg által tervezett halottas kocsi, magányosan gyászoló Erzsébet királynő.

Ezt lehet tudni a szertartásról

Fülöp herceg életének századik évében, múlt pénteken hunyt el a windsori kastélyban. Halála az egész világot megrázta, órákkal később már tömegek jelentek meg a palota előtt, hogy leróják a tiszteletüket a néhai edinburghi herceg előtt. Természetesen az elvesztése a szerettei számára volt a legnagyobb csapás: Harry herceg szinte azonnal repülőre ült, hogy hazatérjen, Vilmos herceg megrendítő sorokkal búcsúzott a nagyapjától, a királyi család Facebook-oldalán pedig eddig soha nem látott családi fotók megosztásával emlékeztek meg II. Erzsébet királynő férjéről, akitől szombaton vesznek végső búcsút ugyancsak Windsorban, a brit királyi család legősibb és legnagyobb rezidenciáján.

Az edinburghi herceg búcsúztatási ceremóniájának Forth Bridge kódnév alatt előre kidolgozott részletes tervezete eredetileg 800 meghívott vendéggel számolt. Az udvar csütörtök este tette közzé a búcsúszertartás módosított menetrendjét, amelynek fő eleme, hogy a szombati búcsúszertartáson a koronavírus-járvány megfékezését célzó brit kormányzati rendelkezéseknek megfelelően csak a királyi család harminc tagja lesz jelen. A Buckingham-palota szóvivője a tervet ismertetve hangsúlyozta: az átalakított menetrend egyrészt a járványügyi előírásokat veszi figyelembe, de tükrözi Fülöp herceg kívánságait is.

A részletekért lapozd fel a galériánkat!

Fülöpnek az uralkodó néhai férjeként teljes körű állami temetés járt volna, de az edinburghi herceg maga is többször is egyértelművé tette, hogy nem szeretne nagyszabású szertartást, inkább magánjellegű, kisebb katonai tiszteletadással kísért búcsúztatást részesítene előnyben.
Kattints a további képekért!

II. Erzsébet brit királyné néhai férje - aki 99 esztendősen távozott az élők sorából - rajongásig szerette egyik nagyvárosunkat.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak