Egy éve hunyt el Fülöp herceg: II. Erzsébet királynő megható módon emlékezett meg néhai férjéről

Régi fotókkal emlékezett meg néhai férjéről az angol uralkodó. Az edinbugrhi herceg egy évvel ezelőtt, április 9-én hunyt el.

Így nosztalgiázik II. Erzsébet királynő

Április 9-én volt egy éve, hogy Fülöp herceg 99 éves korában elhunyt. Edingburgh hercege és a brit uralkodó, II. Erzsébet királynő 73 évig voltak házasok. A szomorú évforduló szombatra esett, aznap reggel a királyi család hivatalos közösségi oldalain közzétettek egy videót Fülöp emlékére, melyben hosszú élete fontos és különleges pillanatit foglalták össze és elevenítették fel, a háttérben pedig Simon Armitage Fülöp herceghez írt elégiája hallható.

Láthatjuk a herceget egészen kicsi gyerekként, jóképű tisztként, végigkövethetjük a királynővel való szerelmének évtizedekre nyúló történetét, beleértve fényűző esküvőjüket, valamint gyermekeik, unokáik és dédunokáik világrajövetelét. Mind közül a legmeghatóbb felvétel minden bizonnyal az, amelyiken Fülöp bensőségesen felesége vállára hajtja a fejét. A videó végén már idős emberként látjuk a herceget, amint megemeli a kalapját, mintha ha csak elbúcsúzna.

Március végén emlékező szertartást szenteltek Fülöp herceg emlékének, melyen megközelítőleg 1800 fő vett részt. A herceg tavalyi halálakor a temetésén a Covid-járvány miatt bevezetett intézkedéseknek megfelelően mindössze 30 fő vehetett részt, a szűk család és a legközelebbi barátok.

A királynő, aki e hónapban ünnepli majd 96. születésnapját, családjával elvonulva töltötte a szombati napot. Elsőszülött fia, a trónörökös Károly herceg szintén megemlékezett apja halálának évfordulójáról az Instagramon három fotó megosztásával. Az egyik egy kedves családi kép, melyen a fiatal Fülöp herceg a hintázó Károlyt és Anna hercegnét löki.

A trónörökös Károly mondhatni kicsit sem volt boldog, amikor világra jött második fia.

Leadfotó: MTI/EPA/Camera Press/Matt Holyoak

Oldalak