Sztárok

Ez volt Freddie Mercury utolsó fotója: így nézett ki nem sokkal a halála előtt a Queen legendája

Freddie Mercury, a Queen karizmatikus énekese 31 éve hunyt el: 1991. november 24-én vitte el egy tüdőgyulladás, amely évek óta súlyosbodó AIDS-betegsége miatt vált végzetessé.

Óriási űrt hagyott maga után

Freddie Mercury perzsa párszi szülőktől az afrikai angol gyarmaton, Zanzibáron született Farrokh Bulsara néven, és Indiában nevelkedett. 1971-ben Londonban főiskolás barátaival, Brian May gitárossal és Roger Taylor dobossal alakította meg a legendás Queen együttest, amelynek basszusgitárosa John Deacon lett – a többi pedig már történelem. Freddie Mercury sokkal több volt, mint egy énekes, s noha tragikusan fiatalon, mindössze 45 évesen vesztette életét, 31 évvel a halála után is ugyanúgy rajonganak érte az egész a világon, mint az együttes legsikeresebb éveiben. Az utánozhatatlan ikon a tragédiát megelőző időszakban eléggé visszahúzódó volt, nagyon ritkán hagyta el az otthonát, ahol egykori szerelme, Jim Hutton készített róla néhány fotót, nem sokkal azelőtt, hogy örökre lehunyta a szemét…

Freddie Mercury volt az első jelentős rockzenész, akit AIDS vitt el, halála pedig világszerte hatalmas megdöbbenést okozott, ugyanis a nyilvánosságnak csak a tragédia előtt egy nappal számolt be a betegségéről – pályatársai néhány hónappal később hatalmas koncerttel tisztelegtek emléke előtt.
Kattints a további képekért!

Freddie Mercury már 30 éve nincs közöttünk: a Queen frontembere tragikusan fiatalon, mindössze 45 évesen vesztette életét, s a mai napig nem tudni, hol helyezték örök nyugalomra.

Leadfotó: Koh Hasebe/Shinko Music/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.