Sztárok

Ez volt Freddie Mercury utolsó fotója: így nézett ki nem sokkal a halála előtt a Queen legendája

Freddie Mercury, a Queen karizmatikus énekese 31 éve hunyt el: 1991. november 24-én vitte el egy tüdőgyulladás, amely évek óta súlyosbodó AIDS-betegsége miatt vált végzetessé.

Óriási űrt hagyott maga után

Freddie Mercury perzsa párszi szülőktől az afrikai angol gyarmaton, Zanzibáron született Farrokh Bulsara néven, és Indiában nevelkedett. 1971-ben Londonban főiskolás barátaival, Brian May gitárossal és Roger Taylor dobossal alakította meg a legendás Queen együttest, amelynek basszusgitárosa John Deacon lett – a többi pedig már történelem. Freddie Mercury sokkal több volt, mint egy énekes, s noha tragikusan fiatalon, mindössze 45 évesen vesztette életét, 31 évvel a halála után is ugyanúgy rajonganak érte az egész a világon, mint az együttes legsikeresebb éveiben. Az utánozhatatlan ikon a tragédiát megelőző időszakban eléggé visszahúzódó volt, nagyon ritkán hagyta el az otthonát, ahol egykori szerelme, Jim Hutton készített róla néhány fotót, nem sokkal azelőtt, hogy örökre lehunyta a szemét…

Freddie Mercury volt az első jelentős rockzenész, akit AIDS vitt el, halála pedig világszerte hatalmas megdöbbenést okozott, ugyanis a nyilvánosságnak csak a tragédia előtt egy nappal számolt be a betegségéről – pályatársai néhány hónappal később hatalmas koncerttel tisztelegtek emléke előtt.
Kattints a további képekért!

Freddie Mercury már 30 éve nincs közöttünk: a Queen frontembere tragikusan fiatalon, mindössze 45 évesen vesztette életét, s a mai napig nem tudni, hol helyezték örök nyugalomra.

Leadfotó: Koh Hasebe/Shinko Music/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A mesterséges intelligenciának elég hallgatóznia egy kicsit, és már meg is szerezte például a Facebook jelszavadat.
Lifestyle
Rúzsa Magdi hármas ikrei váratlan látogatóval találkozhattak.
Lifestyle
Visszatért a TV2-re a Mutasd a hangod, amiben megint kaptunk érdekes előadásokat.