Sztárok

"37 kilóra fogytam" - sztárok vallottak legsötétebb időszakaikról

Amikor nehézségek adódnak az életünkben mindannyian más megküzdési stratégiát választunk. Sajnos ezek között vannak olyanok is, amelyek látszólag segítenek, valójában tovább mélyítik a problémát. Akadnak, akik a saját étkezésük feletti kontrollt vesztik el ideiglenesen vagy épphogy túlszabályozzák magukat az evéssel kapcsolatban. Az evészavarok sajnos nagyon gyakoriak és nemcsak a hétköznapi embereket érintik: meglepően sok sztár küzdött már élete során hasonló problémával.

Evészavarral küzdő sztárok

Ha valaki híressé válik, megjelenése gyakori témája lesz a közbeszédnek, ezért a sztárok talán még fokozottabb veszélynek vannak kitéve az evészavarokat illetően, mint a hétköznapi emberek. Egy-egy negatív komment a közösségi médiában vagy beszólás a suliban, munkahelyen, vagy éppen az utcán, mindannyiunk önbizalmát jócskán megtépázza. Éppen ezért sejthetjük, milyen érzés lehet, ha az ember külleme nap, mint nap terítékre kerül a sajtóban. Valószínűleg ez és a folytonos megfelelési kényszer is nagyban hozzájárul az evészavarok gyakori kialakulásához a sztárok körében. Sokan már gyermekkoruktól kezdve rivaldafényben élnek, amivel megbirkózni már alapjában véve nem kis feladat, azt pedig nagyon fontos megjegyezni, hogy az evészavarok nem csak a túlsúllyal küzdők esetében léphetnek fel. A sztárok történeteit megismerve láthatjuk: hiába a csillogó élet és a hírnév, valójában mind ugyanolyan sebezhető emberek vagyunk, akik sajnos nem mindig vannak kibékülve önmagukkal. Mutatjuk, kik azok a sztárok, akik bátran vállalják az evészavarokkal folytatott küzdelmüket!

Ed Sheeran Talán nem is gondolnánk, de az étkezési zavarok nem csak a nőket érintik. Az énekest nagyon megviselte, amikor karrierje kezdetén több előadóval is összehasonlították. Egy interjúban azt nyilatkozta, a One Direction tagjait nézve mindig azon tűnődött, miért nincs kockahasa. Olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Shawn Mendes, vagy éppen Justin Bieber, akiket önmagához hasonlítva egyre rosszabb fényben kezdte szemlélni saját testét, ami végül étkezési zavarokhoz vezetett. "Vannak bizonyos témák, amiktől eléggé kényelmetlenül érzem magam, ha beszélnem kell róluk; ez is ezek közé tartozik. Viszont tudom, hogy őszintének kell lennem, mert nagyon sokan járnak még hasonló cipőben, csak titkolják, mert szégyellik. Sajnos valóban étkezési zavarral küzdök, mégpedig mértéktelen evészavarral" - mondta Ed - "Próbálom ezt a szenvedélyt az evés helyett inkább valami másra irányítani, például a munkámra, illetve arra, hogy jó apa legyek."
Kattints a további képekért!

A pandémia alatt 15%-kal emelkedett az anorexia gyakorisága, az egyéb evészavarok is egyre több embert érintenek, sőt új típusok jelennek meg. Túry Ferenc pszichiáter a Mindennapi Pszichológia Magazinban ad tanácsokat az érintetteknek arról, hogy miként tudnak segíteni önmagukon.

Leadfotó: 123rf.com, forrás: usmagazine.com

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Sztárok
Sztárok
A rajongók közül már mindenki tudja, hogy Céline Dion súlyos betegségben szenved. Az énekesnő most közölte a nyilvánossággal, mire lehet számítani a jövőben.
Lifestyle
Van bőven jogszabály, amiről ha későn értesülünk, akkor elég borsos büntetésbe szaladhatunk bele. Ezt a Közterület Felügyelet figyeli, hogy betartjuk-e.
Utazás
Június 16-án este a Hold szoros együttállásba kerül a kékes színű Spica csillaggal, a jelenséget pedig szabad szemmel is meg lehet majd figyelni az égen – közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-...