Erzsébet mégsem volt olyan szent, mint hittük? A királynő majdnem elvált Fülöptől emiatt a férfi miatt

Csak kevesen hallottak a titokzatos Porchie grófról, Erzsébet királynő udvarlójáról, pedig a férfi nagyon is létezett.

Álompár voltak

A brit uralkodói ház történetében először ment férjhez szerelemből II. Erzsébet királynő, aki képtelen volt ellenállni a magas és jóképű, görög és dán trónörökösnek, Fülöpnek. A kapcsolatot eleinte sokan támadták, mivel a család és az alattvalók is jobban örültek volna, ha brit származású férfit látnak a királynőjük oldalán. A pár azonban első látásra egymásba szeretett, mikor 1939-ben VI. György családjával látogatást tett a dartmouth-i tengerészeti akadémián, ahol az ifjú tengerész egész nap csak az alig 13 éves Erzsébetet tudta figyelni. Fülöp 1946 nyarán megkérte a szülőktől Őfelségét, de ehhez le kellett mondania görög és dán hercegi rangjáról, fel kellett vennie az anglikán vallást és meg kellett szereznie a brit állampolgárságot is.

A nagy nap

1947. november 20-án tartotta esküvőjét a szerelmespár, akik úsztak a boldogságban. A házasságkötésük helyszín a Westminsteri apátsági templom volt, a ceremóniát a BBC rádión közvetítette és világszerte 300 millióan hallhatták. Az esemény azonban nem telt botrányok nélkül. A britek a németek iránt érzett ellenszenv miatt úgy döntöttek, hogy Fülöp három nővérét - német férjeik miatt - nem hívhatja meg a kézfogóra. Fülöp sok lemondás árán kötött házasságot szíve választottjával, de szerelme feledtette a nehézségeket. Az ifjú pár a Clarence-házban telepedett le, itt született első két gyermekük is: Károly herceg 1948-ban és Anna hercegnő 1950-ben. De nem volt minden olyan szép és bűbájos, mint amilyennek tűnt a családi életük.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.
Sztárok
Valószínűleg maga a hercegné sem számított arra, hogy idén egy asztalhoz ülhet majd az újdonsült királlyal és pereputtyával annyi év után.