Utoljára 1997-ben volt szerelmes? Az 55 éves Enya magányosan él írországi kastélyában

Ma 55 éves Eithne Pádraigín Ní Bhraonáin, vagyis a gyönyörű, lágy hangjáról ismert ír énekesnő, Enya. Cikkünkből most jobban megismerheted őt és életének eddigi történetét!

Enya ma ünnepli az 55. születésnapját

Nehéz elhinni, hiszen még most is olyan csodásan néz ki, mint egy 20 éves, de a selymes hangjáról ismert ír énekesnő, Enya ma ünnepli az 55. születésnapját. Eithne Pádraigín Ní Bhraonáin néven született az írországi Gweedorban, csupán 19 éves volt, amikor 1980-ban csatlakozott szülei zenekarához, a Clannadhoz. Két évvel később elkezdte kiépíteni szólókarrierjét. 1987-ben adta ki első albumát, az Enyát, a világsikert azonban csak egy évvel később, Watermark című lemezével érte el. Az elmúlt évtizedekben összesen 4 Grammy-díjat vihetett haza, de egy alkalommal Oscarra is jelölték. 2000-ben adta ki A Day Without Rain című albumát, amelyen először csendült fel Only Time című slágere, amely a magyar rajongók nagy kedvence a mai napig. Utoljára tavaly ősszel jelentkezett új lemezzel, Dark Sky Island címmel.

Visszafogottan él, nincs családja

Enya, bár a világ egyik legnépszerűbb és leghíresebb énekesnője, visszafogott életet él, mert úgy gondolja, a zenét kell eladnia, nem pedig önmagát. E hitvallásnak megfelelően vásárolt magának Írországban egy csodálatos kastélyt, itt tölti mindennapjait, itt dolgozik új szerzeményein. Egyedül él, ugyanis soha nem ment férjhez és gyerekei sem születtek, a zene és az ének az egyetlen igaz szerelem az életében. 1997-ben szakított akkori párjával, egy spanyol férfival, azóta, ha volt is valakije, nagyon jól titkolta.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik, ahol elolvashatod, milyen őrültségekre képesek bizonyos Enya-rajongók!

Fotó: enya.sk

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!