Emberölés áldozata lehetett a világhírű futballsztár, Diego Maradona

Maradona haláláért a bíróságon vonnak felelősségre nyolc egészségügyi szakembert.

Emberölés a vád Maradona halálával kapcsolatban

Nyolc egészségügyi szakembert, köztük orvosokat és ápolókat a bíróságon vonnak felelősségre az argentin futballsztár, Diego Maradona haláláért. A világbajnok legenda 2020. november 25-én, 60 évesen hunyt el, az ok akut szívelégtelenség volt, amely tüdőödémához vezetett.

Orlando Díaz, San Isidró-i bíró helyt adott a sportági legenda halálának körülményeit vizsgáló ügyészek előterjesztésének, így az eljárás során a gyanúsítottaknak a bíróságon, nyilvánosság előtt kell vallomást tenniük – írja az MTI.

Az ügyben érintett Maradona személyi orvosa és pszichiátere, továbbá egy pszichológus, egy másik orvos, az egészségbiztosító kapcsolattartója és három nővér. A nyomozók vádja szerint az egészségügyi dolgozók súlyos szakmai hibákat követtek el a kezelés során, majd sorsára hagyták páciensüket.

8-tól 25 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik a tetteseket

Argentínában ilyen jellegű eseteknél 8-tól 25 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható a vádlott, amennyiben bebizonyosodik a bűnössége. Az érintett nyolc személy tagadja az ellene felhozott vádakat, a gondatlanságból elkövetett emberölést.

A bírósági tárgyalás 2023 végén, 2024 elején kezdődhet meg.

Sage Stallone tragikusan fiatalon, csupán 36 évesen vesztette életét – halála körül a mai napig rengeteg a rejtély, boncolási jegyzőkönyvéből azonban viszonylag sokat meg lehet tudni arról, mi is okozhatta a tehetséges férfi vesztét.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak