Elon Musk pénzzel akarta elhallgattatni az őt szexuális zaklatással vádoló légiutas-kísérőt

A SpaceX alkalmazásában álló nő azt mondja, Elon Musk a péniszét mutogatta neki, simogatta és erotikus masszázst kért tőle. Az áldozat dokumentumokkal tudja igazolni a zaklatást.

Szőnyeg alá próbálták söpörni az ügyet

Szexuális zaklatással vádolja Elon Muskot az általa alapított és tulajdonolt SpaceX egyik légiutas-kísérője – írta meg a 24.hu az Insider nyomán. Az áldozat, aki azt mondja, dokumentumokkal is tudja igazolni az esetet, azt állítja, hogy 2016-ban Musk a péniszét mutogatta neki, miközben a lábát simogatta és felajánlotta, hogy erotikus masszázsért cserébe vesz neki egy lovat. Két évvel később a SpaceX 250 ezer dollárt (átszámítva több mint 90 millió forintnak megfelelő összeget) fizetett a cég vállalati repülőgép-flottájánál dolgozó nőnek a szexuális zaklatás miatti kereset elsimítására.

A történet részletei a nő vallomásából, e-mailekből és további dokumentumokból származnak. Ezekből többek között az is kiderül, hogy már a légiutas-kísérői állása elején azt tanácsolta a nőnek a cég, hogy szerezzen masszőr-képesítést, hogy Musk kedvére tegyen.

Az Insider az esettel kapcsolatban megkereste Elon Muskot, aki időt kért a válaszára, ugyanis szerinte ebben a történetben „sokkal több van”. A milliárdos azt mondja, ha hajlamos lenne a szexuális zaklatásra, akkor nem valószínű, hogy 30 éves pályafutása alatt ez lenne az első eset, ami kiderül róla. A támadást politikailag motiváltnak nevezte, ennél bővebb választ azonban nem adott.

A Twitter megvásárlására készülő Musk pár napja arról posztolt a közösségi oldalán, hogy politikai támadások vannak készülőben ellene, miután elárulta, hogy a jövőben a Republikánus Pártra fog szavazni.

Ellen Barkin féltékenynek írta le Johnny Deppet, aki állítása szerint egyszer egy borosüveget is eldobott a társaságában. Minderről a bírósági vallomásában beszélt.

Leadfotó: Scott Olson/Getty Images

Oldalak