Ellopták az elhunyt énekesnő esküvői ruháját!

Ismeretlen tettesek kirabolták Amy Winehouse észak londoni lakását, ahonnan a tragikus sorsú énekesnő esküvői ruhája is eltűnt. Az édesapa és az Amy nevét viselő alapítvány is megdöbbenve állnak a történtek előtt.

Amy Winehouse 2011 júliusában veszetett életét alkoholmérgezésben. Az énekesnő köztudottan alkohol és drogproblémákkal küzdött, bár a családja elmondása szerint halála előtt nem sokkal mutatott némi hajlandóságot a rehabra, többször is járt elvonón. Teljesen kitisztulnia azonban már nem sikerült, tavaly nyáron holtan találták camdeni lakásában.

Tíz hónappal a tragédia után a család úgy döntött, hogy megválik a keserű emlékeket idéző háztól. A tolvaj innen vitte el azokat a több millió dollárt érő ruhadarabokat, amelyeket az alapítvány egy árverésre szánt, a befolyt összegből pedig a drog és alkohol problémákkal küzdőket segítette volna. A már eszmei értékkel is bíró ruhadarabok eltűnésére egy leltár folyamán figyeltek fel az ott dolgozók.

Az egyik kultikus darab egy újságpapír-mintával díszített, különleges koktélruha, amit Amy egy élő zenei TV-show alatt viselt és nagyjából 30 ezer font értékű. A másik pedig, a sztár piros horgonymintákkal díszített, fehér mini ruhája - amelyet 2006-ban, a Blake Fielder-Civillel kötött esküvőjekor viselt - még az előzőnél is értékesebb, legalább 100 ezer fontot (nagyjából 35 millió forintot) érhet.

Az alapítványt létrehozó Mitch Winehouse, az énekesnő apja felháborodását fejezte ki a lopás miatt. Mint az Evening Standard című lapnak elmondta: "undorító, hogy valaki olyasmit lop, amiről tudja, hogy mekkora az érzelmi értéke".

Kép: http://www.tlife.gr, fashion.telegraph.co.uk, myfashionlife.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!