Sztárok

Minden idők legbrutálisabb gyilkosságának áldozata lett a feltörekvő színésznő

A filmszínészi karrierről álmodozó Elizabeth Short brutális meggyilkolása máig lázban tartja az Egyesült Államokat – a tettest azonban sosem sikerült megtalálni.

Mindössze 22 éves volt

Fekete Dália, vagyis Elizabeth Short 1924. július 29-én látta meg a napvilágot Bostonban: gyermekkora nehezen indult, ugyanis hat esztendős volt csupán, amikor az édesapja nyomtalanul eltűnt, az eset kapcsán felmerült az öngyilkosság is. Édesanyjával és négy lánytestvérével együtt ezután Medfordba költözött, hamarosan azonban jött a hideg zuhany: a család megtudta, hogy a férfi valójában nem halt meg, hanem elhagyta őket, s Kaliforniában kezdett új életet. Short 19 évesen felkereste az édesapját, akivel 1943-ban Los Angelesben telepedtek le. A fiatal lány később Santa Barbarába utazott, ahol összetűzésbe keveredett a törvénnyel, mivel kiskorúként alkoholfogyasztáson kapták. Ezután Florida felé vette az irányt, ahol rátalált a szerelem Matthew Michael Gordon Jr. személyében, aki katonaként teljesített szolgálatot. A férfi levélben kérte meg Short kezét, aki igent mondott: boldogságuknak azonban egy szörnyű tragédia véget vetett, a férfi ugyanis egy repülőbalesetben életét vesztette. A gyászoló fiatal lány ezután újra Los Angelesbe utazott, nagy álma volt ugyanis, hogy befutott színésznő legyen. A sors azonban közbeszólt…

A feltűnően szép, dús fekete hajkoronával megáldott Short nagy reményekkel érkezett újra a nyugati partra. Hollywoodban pincérnőnek állt, miközben feltörekvő színésznőként igyekezett magát megismertetni rendezőkkel és producerekkel. A mindössze 22 éves lány reményei azonban hamar szertefoszlottak, ugyanis egy máig megoldatlan merénylet áldozata lett.
Kattints a további képekért!

Lana Turner ünnepelt szexszimbólum és celeb volt, magánélete miatt pedig sokszor szerepelt a sajtó hasábjain – az ötvenes évek egyik legmegrázóbb hollywoodi botránya is a nevéhez köthető.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Kiderült, mitől válhatott olyan kegyetlen szörnyeteggé a diktátor, mint amilyennek a világ megismerte őt.
Sztárok
Pedig a hírek szerint apa és fia még soha nem álltak olyan közel egymáshoz, mint most, azonban van egy dolog, amiben nem értenek egyet, ennek pedig Vilmos állítólag hangot is adott és kifejtette...
Lifestyle
Bárki bármit mond, egy jól működő párkapcsolat fenntartása bizony kemény munkát követel mindkét fél részéről.