Elhunyt barátnője jelmezében kell játszania Börcsök Enikőnek

Április elején írtunk róla, hogy 59 éves korában elhunyt Pap Vera, Kossuth-díjas színésznő. A Vígszínház egykori művészének legjobb barátja és egyben kolléganője, Börcsök Enikő nemrégiben arról nyilatkozott, hogy számára Vera még mindig él, és beszélt arról is, hogy milyen érzés imádott barátnője jelmezében színpadra állni.

Hol vagy most, barátnőm?

"Bármennyire próbálok másra koncentrálni, nem bírom kiverni a fejemből. Az öltöző, ahol mindig ült, a színpad, a Vígszínház bejárata, minden rá emlékeztet. Minden nehéz. Hová lesznek a kis cuccai, az ecsetjei? Ott a papucsa, hol van belőle a Vera?" - nyilatkozta a Story magazinnak Börcsök Enikő.

Az érces hangú színésznő az utóbbi időben két veseátültetésen is átesett. Mikor ő feküdt kórházban, Pap Vera fogta a kezét.

Vera, te édes

"Februárban a Pesti Színházban már a díszítőknek kellett felvinni az emeletre, úgy tették be őt a színpadra, de akkor is játszott. Volt, hogy a nyílt színen szorítottam a kezét, hogy bírja ki még azt a néhány másodpercet, ami hátravan a jelenetből." - mondta a könnyeivel küszködve Börcsök.

"Nagyon sok dologban támogattuk egymást. Nekem több mint húsz éve kezdődött a betegségem, kétszer kaptam új vesét. Vera mindennap bejött hozzám a kórházba. Most megpróbáltam visszaadni neki a törődést, amit tőle kaptam, de nem sikerült." - árulta el a színésznő.

Fotó: MTI, youtube.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!