Élet a Harry Potteren túl 3. – a sokoldalú mókamester

Hamarosan a legújabb és egyben legutolsó Harry Potter-mozit élvezhetik a nézők, azután vége a történetnek. Vajon mit terveznek a főhőseinket alakító színészek és mit tettek le terveikért eddig az asztalra – a legendássá vált filmeken túl? Három részes sorozatunkból megtudhatjátok.

A Harry Potter és a bölcsek kövét 2001-ben mutatták be, 2011-ben pedig a Halál ereklyéi kerülnek terítékre. Azonban a trió egyik tagja sem lógatta a lábát a részek között, mindhárman a szemünk előtt nőttek fel és váltak egyre tudatosabbá és tehetségesebbé.

Vajon mik a tervei híres vörösünknek?

Széles filmrepertoár
Emma Watsonhoz hasonlóan, Grint filmes karrierje is a Harry Potter első részével indult be, 2001-ben. Egy évvel később egy családi filmben, a Thunderpants-ban játszotta el a főszereplő vörös hajú, kissé tudós beütésű barátját, majd 2006-ban a sorozat negyedik és ötödik része között a Sorfőrlecke című film főszerepét vállalta el. Ebben Julie Walters-szel, a Potter-béli anyjával játszott együtt, aki egy bogaras színésznőt alakított, teljesen felforgatva és jobbá téve Grint szerepének életét.

A hetedik rész(ek) előtt Rupert két filmet vállalt: 2009-ben a Cherrybomb című drámában mutatta meg korántsem komikus énjét: lopás, pia, drogok, barátság, verekedés, szex és szerelem – napjaink tragédiáinak minden elemét felvonultatja a film. Rá egy évre, a Wild Target című akcióvígjátékban, már olyan nagy színészekkel forgatott együtt, mint Bill Nighy, Emily Blunt és Rupert Everett.

Emellett szinkronizálási és narrátori tehetségét is megmutatta: a BBC felkérésére Pán Péter történetét mondta fel annak századik „születésnapja” alkalmából, valamint a Baggy Trousers című rádiójátékban is népszerűsíttette hangját.

 

Jövőbeli szerepei
Az IMDb tanulsága szerint az elkövetkező két évben sem fog unatkozni: négy film is szerepel a tervei között. Még 2011-re van kiírva a Cross Country című horror, amelyben kempingezés közben kerül véres helyzetekbe barátaival, valamint az Eddie, the Eagle, melyben az 1988-as Olimpia során elhíresült síugrót, Eddie Edwards-ot alakítja.

2012-ben két háborús filmben tűnik fel, ennek egyike a Comrade (Bajtárs) című alkotás, amelyben egy angol pilótát alakítva fagyos és vad norvég tájakon kénytelen átevickélni – azzal a német katonával együtt, akivel kölcsönösen lelőtték egymást. A Wartime Wanderers-ben Jonathan Pryce-szal (A Karib-tenger kalózai, A királyné nyakéke) mellett láthatjuk. Ebben egy focicsapat egyik tagját fogja alakítani, aki 1939-ben társaival együtt önként beáll katonának.


A tehetség félelmei

Azt mindenki tudja, hogy Grint retteg a pókoktól, ám a híres sorozat befejezésével kapcsolatban is vannak apróbb félelmei. „Még nem rendezkedtem be a Harry Potter nélküli életre. Nagyon sajnálom, hogy ezt ideáig nem tettem meg. De azt hiszem, hogy itt jó alkalom a továbblépésre. Már hosszú ideje ment ez. Ideje mást is csinálni – szeretném kipróbálni magam különböző szerepekben és dolgokban.”

A Wild Target is változatosságot jelentett: például pálcáját is lecserélhette – fegyverre… „Elég hosszú ideig tartott, míg hozzászoktam. Nem tudod, merre mutasson, meg egyéb ilyen dolgok. De végül vakmerővé tesz, még akkor is, ha teljesen biztonságos, hiszen csak vaktöltényeket lősz ki.” 

Figyelembe véve, hogy a későbbiek nem csak híres nemzeti sportolót, hanem rettegő tinédzsert és háborús hőst is alakít, az egyhangúságtól továbbra sem kell tartania. Ráadásul nem egy rendező pozitívan nyilatkozott róla: a harmadik Potter rendezője, Alfonso Cuarón szerint Rupert a legesélyesebb, hogy felnőttként is sztár maradjon, és Martin Scorsese, az Aviátor és A tégla rendezője is elismerően nyilatkozott róla. Ő volt a legjobb színész a Harry Potter filmekben. Nem egy jelenetben ő viszi a hátán a show-t.”. Scorsese szíve szerint egy gengszter szerepét öntené a tehetséges fiatalra.

A huszonkét éves Rupertnek tehát nincs mitől tartania. Ha pedig mégis lesz némi szabadideje szerepei között, Mr. Whippy márkájú, ’70-es évekbeli jégkrémes autójával is foglalkozhat végre. Eddig csak a forgatások alkalmával vethette be álmai kocsiját, bár tény, hogy munkatársainak nem kis örömöt okozott vele…

Rupert a Wild Target című akcióvígjátékban - fegyverrel:

Oldalak