Három kamaszt nevel Egerszegi Krisztina - Az ország Egérkéje ma 42 éves

Egerszegi Krisztina, vagy ahogy korábban, becenevén hívták, Egérke ma ünnepli a 42. születésnapját. Hosszú Katinka nagy elődje háromgyermekes édesanya, két fia és kislánya már jócskán kamaszodnak.

Egerszegi Krisztina 42 éves lett

Egerszegi Krisztina, akinek egy olimpiára jutó teljesítményét csak Hosszú Katinkának sikerült felülmúlnia a 2016-os riói olimpián, ma ünnepli a 42. születésnapját. Az ország Egérkéje már hosszú ideje visszavonultan él, 1999-ben férjhez ment Vigassy Ádámhoz, akitől három gyermeke született, a 16 éves Bálint, a 14 éves Barnabás, valamint egyetlen lánya, a 12 éves Zille. Nem meglepő, hogy mindhárom gyerek imádja a sportot, a legidősebb anyjához hasonlóan úszik, a középső kajakozni szeret, a legkisebb pedig a lovardában érzi magát a leginkább elemében.

Egerszegi Krisztina nem csak saját gyerekei jövőjét egyengeti, igyekszik felkarolni a tehetséges kis úszókat, így például a még mindig csak 14 éves Késely Ajnát, aki idén a 4x200 méter gyorsváltón 6. helyezést ért el csapatával Rióban.

"Azonnal feltűnt, hogy milyen szépen és jól úszik, miközben sorra döntötte a korosztályos rekordokat, köztük az enyémet is. Azóta is tartom a kapcsolatot vele és az édesanyjával, olykor tanácsokkal is ellátom, de ezek tartalma szigorúan csak kettőnkre tartozik. Kívánom neki, hogy a jövőben is elsősorban az eredményeivel és a szerénységével hívja fel a figyelmet magára" - nyilatkozta Ajnáról Egerszegi 2014-ben.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!