Sztárok

Drogfüggősége miatt az összes fogát elveszítette, és az arca is eltorzult: így néz ki ma a Terminátor egykori gyereksztárja - Fotók

Tinédzserként úgy robbant be Hollywoodba, akár egy üstökös, később azonban bajba sodorta riasztó méreteket öltő metamfetamin- és heroinfüggősége: Edward Furlong megjárta a mennyet és a poklot is, nemrég azonban felcsillant előtte egy újabb lehetőség ígérete.

Egyfilmes csodagyerek maradt

Ki ne emlékezne a Terminátor második részének angyalarcú gyereksztárjára, Edward Furlongra? James Cameron nagysikerű akciófilmje egy csapásra igazi filmcsillaggá emelte az addig teljesen ismeretlen újoncot, aki számára hirtelen mérhetetlenül kitágultak a lehetőségek Hollywoodban. Hamar kiderült azonban, hogy Furlong nem tud megfelelően sáfárkodni a hirtelen jött hírnévvel és művészi ranggal. Jóllehet a kilencvenes években még szerepelt egy-két figyelemreméltó moziban (Walter Matthau partnere lehetett az 1995-ös Fűhárfában, majd három évvel később Edward Nortonnal osztozott a nagyvásznon az Amerikai história X című kultuszfilmben), az ezredforduló tájékán azonban érezhetően fogyni kezdett körülötte a levegő. A nagyközönség továbbra is a Terminátor ifjú, cserfes és tettrekész John Connorját látta benne, Furlongnak azonban esély sem adatott rá, hogy újra az ikonikus figura bőrébe bújjon, hiszen a Terminátor harmadik részében (A gépek lázadása, 2003) már Nick Stahl alakította Connort (nem árulunk el vele nagy titkot: neki sem nagyon sikerült megvetnie a lábát Hollywoodban).

Furlong gyakorlatilag végigbulizta a kétezres éveket, ezzel párhuzamosan pedig egyre súlyosabbá vált a fiatal színész drogfüggősége. Hosszú éveken át folyamatosan összeütközésbe került a törvénnyel, metamfetamin- és heroinfüggősége pedig még a külsejét is átalakította. Pár évvel ezelőtt aztán történt valami, ami ismét megváltoztatta az egykori gyereksztár életét.

Lapozz tovább, a cikk folytatódik!

Oldalak

Sztárok
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.