A séf elmondása szerint a hercegnének volt egy reggeli szokása, amihez szinte vallásos hűséggel ragaszkodott: minden egyes nap ugyanazt az ételt kérte. Ez az étel nem volt más, mint az úgynevezett „éjszakai zabkása”, vagy más néven bircher müzli. Diana először egy svájci egészségklinikán találkozott ezzel a fogással, ahol megtapasztalta, mennyire könnyű, mégis laktató, és milyen jótékony hatással van az egészségre. A recept mögött egy svájci táplálkozási szakértő állt, és a hercegné annyira megkedvelte az ételt, hogy egyszerűen „ellopta” az ötletet, majd hazatérve arra kérte McGrady-t, hogy minden reggel ezt készítse el számára. Az étel elkészítése egy meglepő alaplépéssel kezdődött: a zabot narancslében kellett beáztatni egy egész éjszakára. Reggel pedig ehhez keverték hozzá a selymes görög joghurtot, némi nyers mézet, egy kevés citromlevet, végül pedig reszelt mézes almát, ropogós diót és friss áfonyát szórtak rá. Nemcsak Diana, de maga a séf is annyira megszerette ezt az ízekben gazdag, mégis kiegyensúlyozott fogást, hogy idővel dupla adag készült – egy a hercegnének, egy pedig neki magának.
Fotó: Pinterest
A séf elmondása szerint a hercegnének volt egy reggeli szokása, amihez szinte vallásos hűséggel ragaszkodott: minden egyes nap ugyanazt az ételt kérte. Ez az étel nem volt más, mint az úgynevezett „éjszakai zabkása”, vagy más néven bircher müzli. Diana először egy svájci egészségklinikán találkozott ezzel a fogással, ahol megtapasztalta, mennyire könnyű, mégis laktató, és milyen jótékony hatással van az egészségre. A recept mögött egy svájci táplálkozási szakértő állt, és a hercegné annyira megkedvelte az ételt, hogy egyszerűen „ellopta” az ötletet, majd hazatérve arra kérte McGrady-t, hogy minden reggel ezt készítse el számára. Az étel elkészítése egy meglepő alaplépéssel kezdődött: a zabot narancslében kellett beáztatni egy egész éjszakára. Reggel pedig ehhez keverték hozzá a selymes görög joghurtot, némi nyers mézet, egy kevés citromlevet, végül pedig reszelt mézes almát, ropogós diót és friss áfonyát szórtak rá. Nemcsak Diana, de maga a séf is annyira megszerette ezt az ízekben gazdag, mégis kiegyensúlyozott fogást, hogy idővel dupla adag készült – egy a hercegnének, egy pedig neki magának.