Sztárok

Elcsábította kolléganője férjét a csodaszép magyar színésznő: nagy port kavart a botrányos szerelmi háromszög

Amint a világot jelentő deszkákra lépett, Darvas Lili azonnal magába bolondított mindenkit, vonzerejének és kisugárzásának pedig Molnár Ferenc sem tudott ellenállni.

Kivételes életút

Darvas Lili 1902. április 10-én született Budapesten, s már egészen fiatal korában megmutatkozott, hogy nagy tehetséggel áldotta meg a sors – Góth Sándor színinövendékeként mindössze 18 évesen Júliát játszotta Shakespeare drámájában, a Budai Színkörben. 1921-ben Beöthy László a Magyar Színházhoz szerződtette, három esztendővel később pedig Jób Dánieltől kapott szerződést a Vígszínházhoz, majd 1925-től Max Reinhardt meghívására a bécsi Josefstadter Theaterbe, illetve Berlinbe és Hamburgba szerződött, ahol német nyelven játszott – egyébként a Reinhardtnál töltött időkben a németül legszebben beszélő színésznő díját nyerte el. Csillaga üstökösként száguldott fölfelé, talentuma és szépsége pedig nem kerülte el a szakma, no meg persze a férfiak figyelmét sem: rengeteg csodálója akadt, köztük az egyik legkiválóbb hazai írónk, Molnár Ferenc is fülig belé szeretett, amiből aztán nem kis bonyodalom kerekedett; részletek a galériában!

Molnár Ferenc, a negyvenes évei derekán járó sikeres író beleszeretett a fiatal Darvas Lilibe, s az érzéstől megrémülve 1922-ben feleségül vette régi barátnőjét, Fedák Sárit, közben azért darabot írt Darvas Lilinek: az Üvegcipőt.
Kattints a további képekért!

Lukács Margit volt a 20. századi Magyarország egyik meghatározó színművésznője, aki fiatal kora óta tudta, hogy a sors a világot jelentő deszkákra szánta őt.

Leadfotó: Fortepan / Kotnyek Antal

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.