Szívfacsaró: így búcsúztak Benkő Lászlótól zenésztársai

Már nem érte meg az Omega új lemezének megjelenését.

Búcsú

Mint ahogyan azt már korábban megírtuk, Benkő László a Kossuth- és Liszt-díjas Omega együttes egyik alapítója, billentyűse, zeneszerzője szerdára virradó éjjel, 77 éves korában rákbetegségben elhunyt - ezt a tényt Kóbor János, a zenekar énekese is megerősítette az MTI-nek. "Az Omega tavaly a Sportarénában adott legutóbb koncertet, ezek szerint utoljára. Heteken belül megjelenik az új Omega-lemez, a Testamentum, és talán Laci várta ezt a legjobban. Jó ideje már csak mi ketten voltunk az együttesben az alapítók közül, utolsó mohikánoknak éreztük magunkat. Borzasztó lesz nélküle" - fogalmazott Kóbor János.

„Amikor megtörténik, akkor nagyon váratlan. Hiába sejtettük, hogy ennek előbb-utóbb ez lesz a vége, de hát az ember mindig abban bízik, hogy nem, hát azért, és pláne az ő esetében, hogy mindig egy kicsit kijött a szorításból. Sajnos, ez a november ez nem nagyon kedvező a nagyon beteg embereknek. Nagyon sokan mennek el ilyenkor. De hát valahogy gondolni sem mertünk ilyenre. Én nálam valahogy úgy volt, hogy egy Benkő Laci nem tud meghalni” – nyilatkozta a TV2 Mokka című műsorában Kóbor János. Zenésztársait is lesújtotta a tragikus hír, akik könnyfakasztó búcsút vettek tőle. Lapozd fel galériánkat a részletekért!

Ma reggel ezekkel a megrendítő sorokkal búcsúzott tőle zenekara: "Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad. A temetéséről később intézkednek, de a járványhelyzetre való tekintettel a temetésen mindössze 20 fő lehet jelen. Ezért családja kívánságát tolmácsolva azt kérjük, hogy a háza előtti, tiszteletére ültetett emlékfánál helyezzük el virágainkat, mécseseinket."
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123RF.com Forrás: MTI

Oldalak