Sztárok

Napóleon halála egy ügyesen eltusolt gyilkosság lenne? Gyanús részletek láttak napvilágot

Bonaparte Napóleon halála lassú és gyötrelmes volt, és a halál oka a mai napig kérdéseket vet fel.

Gyanúsak Napóleon halálának körülményei

1821. május 5-én az Atlanti-óceán déli részén, Saint Helena szigetén egy magányos házban komor csoport gyűlt össze egy haldokló ember körül. Miközben nézték, motyogott néhány szót – valamit a hadseregről –, aztán elment. Bonaparte Napóleon, a vakmerő francia császár, aki két évtizeden át formálta a világtörténelmet. Azt kérte, hogy maradványait vigyék vissza Franciaországba. De a britek nem akarták, hogy Napóleon-szentély bukkanjon fel Európában. Végül úgy döntöttek: Szent Ilonán temetik el. A holtteste éveket töltött Szent Ilonán egy jelöletlen sírban, mielőtt visszaküldték maradványait Franciaországba. Csak 1840-ben egyeztek bele a britek, hogy visszavigyék Párizsba.

Hivatalosan, az 51 éves korában bekövetkezett halálát gyomorráknak tulajdonították. De egyes tudósok erre nem vennének mérget, különösen azért, mert az orvosa nem volt hajlandó aláírni a boncolási jegyzőkönyvet.

Kíváncsi vagy, mi lehetett erre az oka?

Kattints a galériára!

Bonaparte Napóleon, aki 1769. augusztus 15-én született a francia Korzika szigetén, valószínűtlennek tűnt, hogy Franciaország császárává váljon. De amikor Toulon ostrománál, az 1793-ban elért katonai sikerei miatt számolni kell vele. 1795-ben pedig a 26 éves Napóleon politikai barátokat szerzett azzal, hogy leállította a köztársaság elleni felkelést Párizsban. Aztán az 1799-es puccs során átvette az irányítást a francia kormány felett. Öt évvel később pedig a 35 éves férfi császárrá koronáztatta magát. Folyamatos győzelmeket aratott: 1805-ös austerlitzi csatában legyőzte Oroszországot és Ausztriát, és porrá zúzta az 1000 éves Szent Római Birodalmat. De túlhajszolta magát, amikor 1812-ben úgy döntött, megtámadja Oroszországot, ahonnan vissza kellett vonulnia. 1813-ban elvesztette a lipcsei csatát, és végül a hatalmát és tekintélyét elvesztve 1814-ben lemondott a trónjáról.
Kattints a további képekért!

Nyughelyüket a mai napig keresik, ám kérdés, rájuk lelnek-e valaha a régészek.

leadfotó: pixabay, forrás: allthatsinteresting.com

Oldalak

Sztárok
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.
Sztárok
A TV2 sztárjának a nyílt utcán kellett nagyot alakítania. Az öngyilkos jelöltet a többi autós csak kikerülte Budapesten.