Súlyos betegségéről vallott Billie Eilish: Az emberek csak nevetnek ezen, mert azt hiszik, poénkodom

Az ifjú énekesnő Tourette-szindrómával küzd, ami egy jellegzetes tünetekkel is járó, atipikus fejlődési zavar. Eilishnél 11 esztendősen fedezték fel a rendellenességet, s a világsztár azt mondja: máig kinevetik azok, akiknek beszél a betegségéről.

Ők sem makulátlanok

Hajlamosak vagyunk abba a tévképzetbe ringatni magunkat, hogy azok a nagynevű, sikeres művészek, akik nap mint nap ránk kacsintanak az interneten vagy a televízió képernyőjén keresztül, minden szempontból tökéletesek. Nem küzdenek rejtett komplexusokkal vagy egészségügyi problémákkal, és lelküket sem emésztik titkos fájdalmak. Olykor-olykor azonban ezek a makulátlannak tűnő celebritások maguk vállalkoznak arra, hogy a nyilvánosság előtt felfedjék igazi arcukat, és őszintén, sallangok és köntörfalazás nélkül beszéljenek azokról a testi-lelki nyavalyákról, melyek megkeserítik a mindennapjaikat. Amikor ilyesmivel szembesülünk, egyszerre megdöbbenünk és - a szívünk mélyén talán - meg is nyugodunk, hiszen beigazolódni látszik, hogy még a legkeresettebb világsztárok is csupán emberek.

És vannak olyan nemkívánatos mentális vagy fizikai állapotok, melyek még a legalaposabb és legdrágább kezelés dacára sem szüntethetők meg teljesen. A 20 esztendős Billie Eilish például a földkerekség legfiatalabb szupersztár-énekesnőjének számít: két évtized alatt szinte minden babért learatott már a szakmájában, s kis túlzással akár azt is mondhatnánk, hogy a lábai előtt hever a világ. Csakhogy valójában az ő élete sem fenékig tejfel. Nemrég egy beszélgetés keretein belül mesélt arról, milyen rendellenességgel küzd, s hogyan viszonyulnak az életét megmételyező, fájdalmas teherhez az ismerősei.

Fotó: Theo Wargo / Getty Images

Lapozz a részletekért!

Oldalak

  • 1
  • 2