Sztárok

Benkő Gyula egyetlen igaz szerelmét egy hónappal az esküvő előtt ragadta el a halál: iszonyú, ami a színész kedvesével történt

A Jászai Mari-díjas színművész odáig volt egy magyar színésznőért, ám szerelmüket egy váratlan, szörnyű tragédia árnyékolta be és törte derékba a közös jövőjükről szövögetett terveiket.

Idejekorán választotta el őket a halál

Benkő Gyula 1918-ban látta meg a napvilágot Budapesten: a Józsefvárosban nőtt fel és nevelkedett szegényes, szűkös körülmények között, hiszen gyárban dolgozó anyja egyedül gondoskodott róla, mivel édesapja, idősebb Benkő Gyula az első világháborút követően, egy hónappal fia születése előtt halálos repülőgép-balesetet szenvedett. Apja örököseként hatévesen vitézzé avatták őt a Margitszigeten, ám innen hosszú és rögös út vezetett az anyagi körülmények miatt odáig, hogy Benkő 1939-ben elvégezte a Színművészeti Akadémiát. Amikor azonban ez sikerült neki, tehetsége révén egyből a Vígszínházhoz szerződtették őt, egy éven át pedig még a színház társigazgatója is volt Somló István és Tolnay Klári mellett. Színészként tehát kivételes karriert futott be, de magánélete már nem volt ennyire boldog, egyetlen igaz szerelmét ugyanis egy hónappal azelőtt vesztette el tragikus hirtelenséggel, hogy összekötötték volna az életüket…

Zádor Gyöngyi és Benkő Gyula még a Színművészeti Akadémián ismerték meg egymást: ahogyan az Origo is írja, Gyöngyi egy évfolyammal járt Benkő felett az intézményben, így tehát megvolt bennük a közös pont, ami összekovácsolta őket, a színház iránt való érdeklődés és a színművészet szeretete.
Kattints a további képekért!

Sterczer Hildát az emberek többsége a kiváló magyar film, a Magasságok és mélységek című alkotás kapcsán ismerte meg közelebbről – férje, a legendás hegymászó halála óta 10 év telt el, cikkünkből megtudhatod, hogy él most Erőss Zsolt özvegye.

Leadfotó: Fortepan / Szalay Zoltán

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Az ankarai terrortámadás újra rávilágít arra, hogy mennyire fontos lenne a terrorizmus elleni globális erőfeszítések növelése - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook...
Lifestyle
Az utóbbi pár napban már-már hozzászokhattunk az őszies időjáráshoz, előkerültek a kabátok és csizmák a szekrényekből, azonban úgy fest, ez még mindig korai volt.
Lifestyle
Ilyenre korábban még nem volt példa Oroszországban, eddig csak regionálisan rendeltek el ilyen készültséget, most azonban az ország teljes területére.