Sztárok

Drámai történet: tragikus esemény ihlette a Beatles leghíresebb dalát

1970. március 6-án jelent meg a legendás angol zenekar, a Beatles egyik leghíresebb dala, amiről a legtöbben nem is sejtik, milyen szomorú történés miatt született meg.

Fájdalmas jelentés

A Beatles Let It Be című szerzeménye először 1970-ben jelent meg, az azonos nevű album kislemezeként, a zenekar pályafutásának utolsó kislemeze az Anthology projekt 1990-es megjelenéséig pedig a Billboard Hot 100 élére került az Egyesült Államokban, és számos más országban is az első helyezést érte el. Azóta a legendás együttes egyik legikonikusabb és legkedveltebb dala maradt, sztoikus, valamint kissé spirituális üzenetével pedig mind a mai napig ünnepségeken, illetve szertartásokon – például esküvőkön és temetéseken - legtöbbször lejátszott számok közé tartozik. S bár továbbra is népszerű világszerte, a mögötte lévő tragikus inspiráció viszonylag teljesen ismeretlen a legtöbb Beatles-rajongó körében; részletek a galériában!

A Let It Be című dalt Paul McCartney írta és énekelte – ez volt a zenekar utolsó kislemeze a feloszlásuk előtt. John, Paul, George és Ringo az 1968-as The Beatles (amit gyakran Fehér Albumnak neveznek) felvételekor kezdtek eltávolodni egymástól, gyakran külön-külön írtak, valamint rögzítettek szerzeményeket, és mindegyikük más-más érdeklődési kört követett.
Kattints a további képekért!

Sokkal érdekesebb története van a legendás zenekar egyik nagy slágerének, mint azt bárki is gondolta volna.

Leadfotó: Jeff Hochberg/Getty Images

Forrás: Grunge

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Sztárok
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.