Sztárok

Nőcsábászként ismerték a magyar színészt, aki hatvan felett talált rá a nagy szerelemre: több mint 30 évvel fiatalabb nő rabolta el a szívét

Bárdy György, az elmúlt évtizedek egyik legsikeresebb magyar színésze óriási népszerűségnek örvendett a nők körében, az igazi szerelem azonban csak idősebb korában lépett be az életébe.

A nők bálványa

Bárdy György 1921. május 26-án látta meg a napvilágot, s tizenhárom évesen már a helyi református templom kertjében lépett fel saját színjátszó csoportjával. Várkonyi Zoltán, a neves színész és rendező véletlenül látta meg a 16 éves fiút egy előadásban, és megígérte: leszerződteti majdani társulatához. Bárdy észben tartotta az ígéretet: miután 1945-ben véget ért a háború, és ő is felépült a Don-kanyarban szerzett sérüléséből, máris felkereste Várkonyit – a rövid felvételi vizsga után pedig alá is írták a szerződést. Bárdy elsőnek Grumio szerepét kapta a Makrancos hölgyben, Petrucchiót Jávor Pál játszotta – a színész annyira megkedvelte az ifjú kollégáját, hogy – mivel nem volt lakása – befogadta pasaréti villájába, s megkezdődött legendás barátságuk. Bárdy igazi közönségkedvenc lett, minden ujjára jutott csinos nő, ám a nagy szerelem csak hatvanéves korában talált rá. Részletek a galériában!

Markáns, férfias, ironikus alkata főként intrikus szerepekre predesztinálta, de komikusként is maradandót alkotott. A legnagyobb sikere Jumurdzsák volt az Egri csillagokban, sőt később a Magyar vándorban saját alakításának paródiáját is elvállalta. Emellett sokat szinkronizált, az ő hangján szólalt meg Máris szomszéd a Mézga családban.
Kattints a további képekért!

Komlós Juci házassága sosem volt igazán felhőtlen: férje többször megcsalta, majd külföldre költözött, magára hagyva a színésznőt a közös kislányukkal.

Leadfotó: Fortepan / Rádió és Televízió Újság

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Cakó Kinga egy igen egyedülálló divattervező, akinek tényleg fontos, hogy a vásárlói jól érezzék magukat az egyes darabokban. A kényelem természetesen az életének nemcsak ezen területén jelenik meg,...
Sztárok
Noha Paul Newman óriási népszerűségre tett szert színészként, a magánéletében már korántsem volt ennyire sikeres.