Sztárok

Kiderült, miért volt mindig bánatos és szomorú Audrey Hepburn: a színésznő komoly fájdalmakat élt át

Audrey Hepburn szépsége és ártatlan külseje igen komoly gondokat rejtett: a színésznő életét már gyermekkora óta traumák és fájdalmak övezték, ám ezt a nyilvánosság előtt sikerült titokban tartania.

A szomorú díva

Audrey Hepburn egyike azon kevés színésznőknek, akit máig imád az egész világ: kecsessége, szépsége és kifinomult ízlése, na meg persze tehetsége miatt Audrey szelleme a mai napig a köztudatban él, ám azt kevesen tudják róla, hogy életében rengeteg fájdalommal kellett megküzdenie. A nyilvánosság előtt a legtöbb esetben tartotta magát, de hozzátartozói szerint ez csak a látszat volt: magánéletében ugyanis gyakran burkolózott mély szomorúságba, amelynek oka volt többek között az is, hogy a színésznő szeretethiányban szenvedett. Az Egyesült Államokban 2020-ban jelent meg egy dokumentumfilm a színésznő életéről Audrey: Több mint egy ikon címmel. A film elkészítéséhez Audrey Hepburn családja is beleegyezését adta, az alkotás pedig őszintén taglalja a színésznő apja által okozott traumákat, házasságait és vetéléseit is. A producer szerint akadtak nehézségek a dokumentumfilm készítése közben, ugyanis Nick Taussing úgy gondolja, Audrey túl erényes volt, nagyon konfliktuskerülő – nehéz gyermekkora ellenére figyelemre méltó önuralma volt, és egész életében mellőzte a sztárallűröket is.

Audrey Hepburn 1929. május 4-én látta meg a napvilágot Brüsszelben Joseph Victor Anthony Ruston és Ella van Heemstra bárónő gyermekeként. 1935-től három évig egy leányiskolába járt Angliában, szülei válása után azonban anyjával és testvéreivel Hollandiába költözött. A válás nagyon megviselte a kis Audreyt, aki rajongásig szerette apját, az pedig, hogy a férfi lemondott családjáról, mély nyomot hagyott benne, ami kihatott egész életére. 1940-ben a németek megszállták Hollandiát, a háború alatt pedig a Hepburnek és családjának rengeteg problémával kellett megküzdeniük: félelemmel, bizonytalansággal, éhezéssel, na meg persze az őket körülvevő halállal.
Kattints a további képekért!

Többekről nem is gondoltuk volna, hogy ennyire fiatalok voltak, amikor először ágyba bújtak kedvesükkel.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Aligha akad olyan eszköz, amivel 100 százalékos biztonsággal megelőzhető egy autólopás, ugyanakkor érdemes megismerni a rablók módszereit, hogy felismerjük, ha esetleg belefutnánk egy csapdájukba....
Home&Design
Úgy érzed ideje beújítani pár őszi lakberendezési kiegészítőt? Mutatjuk a jelenlegi kedvenceinket.
Fashion&Beauty
Nyáron sokan visszatérnek egy régi szabályhoz: ha kisüt a nap, világosítsd a hajszínedet! Éppen emiatt idén is kialakulóban van egy hajtrend, ami biztosan közönségkedvenc lesz: ez pedig a kaliforniai...