Drámaian végződött Angelina Jolie ukrajnai látogatása, katonai bunkerbe menekítették a színésznőt - Videó

Kétszeres Oscar-díjas kollégáját, Sean Pennt követve a hollywoodi filmszínésznő is a háború sújtotta országba látogatott, azonban egy nem várt esemény félbeszakította utazását.

Ukrajnába látogatott az Oscar-díjas filmsztár

Több mint két hónappal ezelőtt tört ki az orosz-ukrán háború, s a fegyveres konfliktus - melyhez foghatót nem láthatott Európa 1945 óta - a hollywoodi szórakoztatóipar prominens szereplőit sem hagyta érintetlenül. Akadtak olyanok, akiket a drámai eseménysorozat nagyobb (közösségi) médiás aktivitásra sarkallt: ők különféle interjúkban, videóriportokban, bejegyzésekben adnak hangot háborúellenes-pacifista álláspontjuknak. Aztán vannak olyanok is, akik - nem csekély bátorságról tanúbizonyságot téve - attól sem riadnak vissza, hogy a háború sújtotta Ukrajnába látogassanak. Közéjük tartozik az Oscar-díjas amerikai filmszínésznő, Angelina Jolie is.

Brad Pitt egykori felesége az ENSZ menekültügyi ügynökségének küldöttjeként érkezett Ukrajnába - írja a Reutersre hivatkozva a Telex.hu. A lap megemlíti, hogy a 46 éves filmcsillag Lviv városában találkozott azokkal a helyi menekültekkel, akik az előrenyomuló orosz hadsereg miatt arra kényszerültek, hogy hátrahagyják otthonaikat. A társadalmi érzékenységéről is híres Jolie a helyi segítőkkel - például pszichiáterekkel - is beszélgetett, és több menekülttel - köztük számos gyermekkel - is fotózkodott. A látogatás azonban idejekorán véget ért, ugyanis egy nem várt történés szakította félbe.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2