Sztárok

Megrendítő, hogyan telt Amy Winehouse életének utolsó időszaka: nem bírta feldolgozni, ami történt vele

Amy Winehouse minden idők egyik legtehetségesebb előadója és dalszövegírója volt, magánéleti problémái azonban felemésztették: az énekesnő a kábítószerhez és az italhoz menekült, melynek teljesen a rabja lett, s végül ez okozta tragikusan fiatalon bekövetkezett halálát is.

Tragédia

Amy Winehouse élete nem indult gondtalanul: hatalmas fájdalomként élte meg – és később sem dolgozta fel igazán –, hogy szeretett édesapja elhagyta a családját egy másik nőért. Mindezek ellenére Amy istenadta tehetsége és páratlan hangi adottságai már gyermekkorában megmutatkoztak, melyre először a nagymamája figyelt fel, aki rábírta a szülőket, hogy írassák zeneiskolába. A kislány a családi hagyománynak megfelelően a soul, a jazz és a rhythm and blues világában talált önmagára, s mindössze 16 éves volt, amikor az Island Records szemet vetett rá – végül 2003-ban kiadta első, Frank című lemezét, amely azonnal népszerűvé tette. Hangja és időnként a hatvanas éveket idéző frizurája mellett azonban a magánélete sem kerülte el a sajtó figyelmét: hamarosan köztudottá vált, hogy Amy étkezési zavarral és depresszióval küzd, ráadásul drog- és alkoholproblémái miatt is rendszeresen az újságok címlapján szerepelt. Az énekesnő egész életében küzdött a démonjaival, sajnos azonban mindhiába: végül ez okozta a tragikus halálát is…

Amy Winehouse második és egyben utolsó stúdióalbuma, amely világhírűvé tette őt, 2006-ban jelent meg Back to Black címmel: olyan slágereket tartalmaz, mint például a Tears Dry on their Own vagy a Rehab című, amely világszerte hetekig vezette a slágerlistákat. A dalok mind a szerelemről, a drogokról, a függőségről és az énekesnő zátonyra futott házasságáról szólnak – férjével, Blake Fielder-Civillel ugyanis korántsem alakult jól a viszonya.
Kattints a további képekért!

Sam Taylor-Johnson a való életben is jó kapcsolatot ápolt a tragikusan fiatalon elhunyt énekesnővel.

Leadfotó: Facebook/ Amy Winehouse

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Szinte hihetetlen, de Tina Turner már 83 éves, pedig a kinézete alapján évtizedeket is letagadhatna a korából.
Sztárok
Megyeri Csilla büszke arra, amit elért: önálló, független nőként tud létezni, még akkor is, ha közel egy évtizede párkapcsolatban él. Állítja: semmiben nem változna az élete, ha egyik pillanatról a...
Fashion&Beauty
A hajápolás nem a megfelelő sampon vagy balzsam kiválasztásánál kezdődik. Rengeteg olyan dolog van, amit meg kell tennünk, hogy a tincseink szépek és egészségesek maradjanak.