Sztárok

Iszonyú, hogyan telt a 27 éves, világhírű énekesnő utolsó napja: ezt csinálta közvetlenül halála előtt a szupersztár

Amy Winehouse, a hatszoros Grammy-díjas angol soul-, jazz- és rhythm and blues-énekesnő mindössze 27 éves volt, mikor holtan találták őt a lakásában – a botrányhősnőként elhíresült sztár korai és tragikus halála az egész világot sokkolta.

12 éve már, hogy nincs közöttünk

Amy Winehouse Londonban látta meg a napvilágot 1983. szeptember 14-én egy zsidó származású muzsikuscsaládban, így tehetsége és karrierje szinte előre borítékolható volt. Már kiskorában lelki gondokkal küzdött, ami kezdetben apjának volt köszönhető, aki munkahelyén összejött egy nővel, így elhagyta a családot, Amy pedig csak ritkán láthatta őt. Az énekesnő adottságaira nagyanyja figyelt fel, ezért Amy szülei beíratták a lányt egy zeneiskolába, és szép lassan a kamaszlányból igazi énekesnő cseperedett. 2003-ban debütált Frank című dalával, innen pedig karrierje felfelé ívelt – az áttörő sikert Rehab című szerzeménye hozta meg számára, különleges hangját az egész világ imádta. Bár tehetsége meglehetősen ritkának számított, mégsem kiemelkedő pályafutásával hívta fel magára a figyelmet, sokkal inkább botrányaival, valamint alkohol- és drogfüggőségével, ami végül a vesztét is okozta. Étkezési zavarban, illetve mániás depresszióban is szenvedett, megítélésén pedig csak rontott, amikor a népszerűséget sem tudta igazán jól feldolgozni, de hírnevének az sem tett jót, amikor férje, Blake többször is börtönbe került, a feltűnő külsejű díva pedig kábult állapotban támolygott fel koncertjein a színpadra. Amy alkoholfüggősége miatt sokszot elfelejtette a szöveget, nem tudott kiénekelni hangokat, de volt, hogy még a mikrofon is kiesett a kezéből. Persze menedzsere rendre próbálta tisztázni az énekesnőt a sajtó előtt, az azonban végzetesnek bizonyult, amikor Blake megismertette Amyvel a cracket és a heroint. Ekkor kezdődött el élete utolsó nagy fejezete, amit már nem a siker, sokkal inkább a drog, az alkohol és a magánéleti botrányok öveztek, valamint korai, tragikus halála...

Blake és Amy még 2007 májusában házasodtak össze, 2009-ben azonban már le is zárult válóperük – hamar kiderült, hogy a két fiatalban csak a drog szeretete volt a közös, semmi más. Amikor azonban a férfi a börtönben ült, és megtudta, hogy Amy meghalt, egy interjúban elmondta, hogy órákig zokogott a hír hallatán, ugyanis az énekesnő volt élete nagy szerelme állítása szerint. Winehouse azonban nem a válást követően tört össze teljesen, hanem akkor, amikor későbbi párja, aki egyben utolsó kedvese is volt, Reg Travis szakított vele. Amy még 2010-ben jött össze a filmrendezővel, és mindenki azt hitte, hogy a férfi igazán jó hatással lesz rá – ez azonban nem így történt.
Kattints a további képekért!

Liptai Claudiáéknál hatalmas szülinapi láz van, ugyanis a színésznő, lánya és férje is júliusban született, méghozzá egy-egy nap különbséggel.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Hamarosan a könyvesboltok polcaira kerül Omid Scobie Végjáték című kötete, mely izgalmas, eddig nem ismert kulisszatitkokat ígér a brit királyi családdal kapcsolatosan. A szerző különös gondot fordít...
Sztárok
Jákob Zoltán teljesen átgondolta a kapcsolatát a Nagy Ő-s választottjával, majd inkább szakított.
Lifestyle
A szakemberek szerint a pontos érték a napszaktól és az illető nemétől is függ, átfogó vizsgálatukban mégis próbáltak mindenkit kielégítő válaszra lelni.