"Amikor megláttam, minden kétséget kizáróan éreztem, hogy kell nekem ez a nő" - interjú Mohai Tamással és Hegyesi Sorayával

Adott a „lányszobák álma” és a „férfi szívek királynője” akik egyszer csak összetalálkoznak. A Mohai Tamással és Hegyesi Sorayával készült interjú egy romantikus coming out, elsőként a Femcafe olvasói számára mesélnek kapcsolatukról.

FemHullám - beszélgetések Kraszkó Zitával

A FemHullám rovatában olyan emberekkel beszélgetek, akikkel már találkoztam vagy valamilyen közünk volt egymáshoz. Akikkel valaha útjelző táblái voltunk egymásnak - és az is lehet, hogy bár hálásan, de már rég elhaladtunk egymás mellett - vagy folyamatosan közös hullámhosszon rezgünk. Figyeljük egymást, sokat tudok róluk és az érdekel, kik is ők valójában. Biztosan másképpen kérdezek és talán másképpen válaszol az, akivel egy FemHullámhosszon vagyunk.

Mohai Tamás színművész éppen idén érkezik krisztusi korba. A Színművészeti Egyetemen Ács János és Gálffi László tanítványa volt, az egyetem elvégzése után három éven át a Koma társulat tagja lett, 2013-tól pedig a Thália színház színművésze volt, egészen addig, ameddig egyeztetési okokból szabadúszó nem lett. Nevét és arcát ismerhetik a színház- és sorozatnézők is. Sándor Pál kifejezetten ráírta a Vándorszínészek című nagyjátékfilmjének főszerepét. Émile Ajar: Salamon király szorong című könyvének színpadi adaptációjában Hernádi Judit és Jordán Tamás partnere volt, a Drága Örökösök című sorozat Tomijaként pedig estéről estére beköltözött a tévénézők otthonába is. Hegyesi Soraya, a gyönyörűszép modell, olyan ruhamárkákhoz adta eddig arcát, mint például a Látomás, de számtalan reklámban és videoklipben szerepel gyerekkora óta. Erőt adó, happyendes karanténsztori következik, művészettel, filmmel, színházzal, álmokkal és sok nevetéssel.

Sora, nem csak Tamásnak van művészi múltja, te is egy hasonló érdeklődésű családból jössz, az bátyáddal, Leóval nagyon hamar bekerültetek különböző produkciókba...

Igen, úgy emlékszem, először 5-6 évesen szerepeltünk Szecsanov Martin videoklipjében, amit a Heaven Street Seven zenekarnak készített. Tök jó buli volt! Azután anyukánk (Gyüre Judit – Judy. a szerk.) elvitt minket szinkronizálni. Több filmhez is adtuk a hangunkat, pedig még nem is tudtunk olvasni.

Miért hagytátok abba?

Valahogy elmaradt, azzal párhuzamosan, hogy elkezdtem, táncolni, majd csellózni és rajzolni. Azután pedig jött a modellkedés. Barcelonában az Elite Modelsnél dolgoztam, azután itthon is érkeztek a munkák.

És egyre sikeresebb lettél, akárcsak Tamás. Nemrégiben adta a tévé Szajki Péter Most van most! című filmjét amelynek férfi főszerepéért elnyerted a Los Angelesi Love International filmfesztiválon, a legjobb férfiszereplőnek járó díjat, miközben itthon a filmet vegyes kritikák fogadták.

Elmondhatatlanul jó visszajelzés és megerősítés volt. Óriási élmény megélni, hogy nemzetközi szinten is értékelik a munkámat - veszi át a szót Tamás.

Nem volt hétköznapi történet az sem, ahogyan ez a díj hozzád került.

Igen kicsit mókás a történet, hiszen a hírt, hogy megkaptam a díjat egy héttel azután tudtam meg, hogy díjaztak. Munka közben egy kollégám kérdezte tőlem, hogy ott volt a csomagom, miért nem vettem át. Hát mondom azért, mert nem hívtak, nem is tudtam, hogy díjaztak. Végül a Fehérvári úton, az FMH-ban vettem át a portástól a díjjal járó csomagot, miközben a szerelmem mondott nekem egy rövid köszöntő beszédet, ha már a hivatalosról lemaradtam. Szóval kalandos és kicsit bizarr a történet, mindennek ellenére tényleg nagy boldogság és megtiszteltetés ez az elismerés.

Hogyan kap meg az ember egy főszerepet? Konkrétan ezt?

A Mészáros Márta rendezte Aurora Borealis castingján voltam előtte, elég másnaposan és felszabadultan. Annyit tudtam, hogy egy katonafiú szerepére néznek. Nagyon jól éreztem magam ezen a próbafelvételen és bár ebbe a filmbe nem válogattak be, látta ezt Szajki Peti is, a Most van most! rendezője és tetszett neki...az őszinteségem, a jelenlétem és talán a másnapos dumálgatásom is - nevet.

Hogyan született meg a kettősötök Tompos Kátyával?

Megnéztek minket egy üres szobában, két széken egymás mellett ülve, hogyan működünk együtt és Peti akkor döntötte el, hogy energetikailag számára is működik ez a duó.

Milyen élmény színészóriásokkal együtt dolgozni? A filmben felbukkan Scherer Péter, László Zsolt és Básti Juli is.

Básti Julitól mindenki tartott, legendásan pontosan dolgozik, úgyhogy vigyázban állt a stáb, hogy itt most nem lehet csúszás. Ehhez képest annyira kellemes volt vele dolgozni, nagyon jó fej volt. Az egyetemen játszottunk azzal, hogy felcseréltük a nevekben a mássalhangzókat, ezért régóta ki akartam mondani és ki is mondtam neki, hogy Jásti Buli. És nagyon tetszett neki!

Benne van a pakliban, hogy ez a Los Angelesi díj kaput nyithat a nemzetközi karrier felé is? Felmerült benned, hogy dolgozz külföldön is?

Abszolút nagy vágyam, hogy egyszer kipróbálhassam magam hosszabb ideig egy teljesen más kulturális közegben. Felvételiztem annak idején a Broadwayn, három rostán át is mentem, a negyediken estem ki. Az utolsó fordulóban kiesni egyértelműen azt jelentette számomra hogy itthon kell folytatnom és igazam lett, mert nem sokkal ezt követően kaptam meg több film főszerepet is.

Az vicces, hogy Sora nem ismert téged...

Annyit tudtam róla, hogy színész, de igazából nem láttam őt semmiben előtte és nem tudtam, milyen filmekben játszott - mondja Sora.

Hogyan találkoztatok?

A Király utcán sétáltam felfelé, amikor megláttam őt és minden kétséget kizáróan éreztem, hogy kell nekem ez a nő – meséli Tamás.

Azután megbeszéltünk egy randit, ahol Tomi egy premierről jött, boldogan tekeregve én pedig elkezdtem utánozni a mozgását, így kígyóztunk egymás felé - folytatja Sora.

És Sora neked mikor esett le, hogy kicsoda Tomi, miben láttad először?

Először a Salamon Király szorong című előadásban láttam. Emlékszem, 10 percet késtem, de szerencsére beengedtek. Kár lett volna lekésnem az előadást, mert Tamás hozzám is intézett pár mondatot. Volt egy jelenet, amikor a könyvtárban elővesz egy könyvet és a szerelemről beszél.

Tomi, emlékszel, mi volt az idézet, amit Sorához intéztél?

„Szeretet egy másik lény iránt”... „Szerelem: létállapot, kulturálisan erősen szabályozott, biológiai eredetű vonzódás”...”szerelemgomba: taplógomba hatása nem bizonyított, a szerelem vonat, amelyről nincs leszállás – itt épp szótárban nézem a szavakat – és amikor az jön: szerelemház, akkor azt improvizáltam: "Közép-Európában Szentendrén egy ház, akik odamennek, szerelmet találnak".

Nekünk van Szentendrén egy házunk és éppen előtte jártunk ott együtt...- ad magyarázatot Sora.

Egyébként utána nem is esett szó róla...vagy hát én meg sem kérdeztem, hogy hallottad, hogy ezt neked mondtam?! – mondja Tomi.

De, szerintem beszéltünk róla.

Meg egy ló is voltál egyszer... – folytatja Tamás.

„És indul a futam, hölgyek, urak, Harcos vezet, mögötte Bazsarózsa, Pandafel, Napkelte, Sába királynője és Soraya zárja a sort. Soraya! Micsoda gyönyörű sörény, hogy vágtázik ez a ló!”

És Sora te el voltál ájulva, hogy egy gyönyörű lóhoz hasonlítanak ?

Nagyon jó érzés volt meg vicces is.

Akkor ti tudtok együtt nevetni...

Igen meg rajzolni is...- teszi hozzá Tomi - és énekelni.

Tényleg, hogyan telt ez a karanténév számotokra? Titeket – úgy tűnik – közelebb hozott egymáshoz.

Mi alapvetően tök jól elvoltunk, jókat főztünk, ettünk, kirándultunk, de most már azért kezd hosszú lenni - összegez Soraya. Várjuk, hogy újra dolgozhassunk. Közben egy filmgyártó cégnél háttérmunkákat is vállalok, smikelek, asszisztenskedek, most forgattunk egy Belmondo klippet. Tomi pedig ír. Amíg nem nyit ki a világ, addig pedig csinálgatjuk a szentendrei házat, ami most már mindekettőnknek sokat jelent.

Tamás hamarosan a Sörgyári Capriccióban fog játszani a Veres1Színházban is, ami azért is kedves számára, mert Veresegyházán nőtt fel.
Kattints a további képekért!

Leadfotó, fotók: Talabér Tamás, Hegyesi Soraya

Oldalak