„A közönség állva tapsolt. Majdnem elbőgtem magam.” - búcsúzik a színpadtól Haumann Péter

A Madách Színház 1500. jubileumi előadásán, a Macskák után Haumann Péter bejelentette: valószínűleg ez volt az utolsó alkalom, hogy színpadra lépett. A közönség gigantikus tapsviharral fogadta őt, azután a kollégák sorfala közt elénekelte Détár Enikővel a színházi macskáról szóló legendás dalt. Ennél szebben és emlékezetesebben nem is köszönhetett volna le.

58 év folyamatos munka után pihenni szeretne

A Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a pandémia ideje alatt mondhatni elmenekült a színház és a járvány elől Paloznakra. „Elfáradtam, elegem lett, meg féltem is a tömegtől.”

Emellett arról is beszámolt, hogy volt egy kisebb betegsége, nem akart megfertőződni, ezért inkább az önkéntes karantént választotta. Úgy érezte, hogy 58 év folyamatos munka után pihenésre van szüksége.

Az erdő szélén helyezkedik el a házuk és amikor az időjárás engedi, sétálni járnak feleségével. „Élvezem a jó levegőt, s azt, hogy végre van időm olvasni, tűnődni.”

Kimondottan tetszik neki a vidékies, csendes, nyugodt életet, a természet, de azért a barátokra is jut ideje meg az egyik kedvenc passziójára, a sorozatnézésre. Saját bevallása szerint nagyii szereti a Netflixet.

Arról is mesélt a színészkirály, hogy fogadta, amikor felkérték az 1500. Macskákba játszani: „Most, ha belegondolok, húzódoztam egy kicsit, de Szirtes Tamás azt mondta, hogy megöli magát, ha nem megyek. Ennél csúnyább szóval fejezte ki magát, úgyhogy gyorsan igent mondtam.”

Lapozz tovább, a cikk folytatódik!

leadkép: instagram

Oldalak