Zöldségkrémleves sajttal - Recept
Tavasszal mi is esne jobban, mint egy finom zöldséges krémleves? Cikkünkben ezúttal egy egyszerű receptet mutatunk.
Hozzávalók
- 30 dkg burgonya
- 20 dkg ementáli sajt
- 7-8 dl húsleves alaplé
- 2,5 dl fehérbor
- 2 doboz bébirépa
- 2 ek olaj
- 1 póréhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezdfokhagyma
- só
Elkészítés
A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel. Az olajat forrósítsuk fel és tegyük bele a felaprított vöröshagymát és a póréhagymát. Kissé sózzuk és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá az összetört fokhagymát, a feldarabolt burgonyát és a húsleves alaplevet. Főzzük nagyjából 2 percig, majd tegyük hozzá a bébirépákat is. Egy rövid ideig még főzzük, majd vegyük le a tűzről és turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a fehérbort és a lereszelt sajtot, ezt követően pedig tegyük még vissza a tűzre. Ha összefőttek, máris tálalhatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!