Zöldségkrémleves sajttal - Recept

Tavasszal mi is esne jobban, mint egy finom zöldséges krémleves? Cikkünkben ezúttal egy egyszerű receptet mutatunk.

Hozzávalók

  • 30 dkg burgonya
  • 20 dkg ementáli sajt
  • 7-8 dl húsleves alaplé
  • 2,5 dl fehérbor
  • 2 doboz bébirépa
  • 2 ek olaj
  • 1 póréhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezdfokhagyma

Elkészítés

A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel. Az olajat forrósítsuk fel és tegyük bele a felaprított vöröshagymát és a póréhagymát. Kissé sózzuk és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá az összetört fokhagymát, a feldarabolt burgonyát és a húsleves alaplevet. Főzzük nagyjából 2 percig, majd tegyük hozzá a bébirépákat is. Egy rövid ideig még főzzük, majd vegyük le a tűzről és turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a fehérbort és a lereszelt sajtot, ezt követően pedig tegyük még vissza a tűzre. Ha összefőttek, máris tálalhatjuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: kitchenfrau.com

Oldalak

Sztárok
A walesi hercegné március végén, a közösségi médiában jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak az orvosok. A legfrissebb fejlemények arra engednek következtetni, hogy súlyosbodott Katalin állapota.
Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás