Zöldséges zabpehelyfasírt: Egy pénztárcabarát, ropogós falat, ha unod a megszokottat

Tökéletes, egészséges és húsmentes fogás villámgyorsan – ezt még a férfiak és a gyerekek is imádni fogják!

Zöldséges zabpehelyfasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg vegyes friss zöldség (borsó, zöldbab, sárgarépa, karalábé stb.)
  • 10 dkg sonka vagy felvágott (elhagyható)
  • 10-15 dkg rizsliszt
  • 4 db tojás
  • 2 ek gluténmentes zabpehely
  • 2 dl rizstej
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A zöldségeket kevés sós vízben pároljuk puhára, közben pedig a tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéket verjük fel kemény habbá. A sárgájákat elegyítsük el a tejjel, adjuk hozzá a lisztet, az apróra vágott sonkát, a zöldségeket és a zabpelyhet, majd ízesítsük sóval és borssal. Óvatosan keverjük hozzá a habot is. A masszából evőkanál segítségével szaggassunk kis fasírtokat a forró zsiradékba, és süssük aranybarnára. Tálalhatjuk salátával vagy rizzsel, de a főzelékek kiváló feltétje is lehet.

További két zöldségfasírt receptjéért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2