Egy olcsó fogás a hó végére – Villámgyors zöldséges, tejszínes-csirkés rizottó
Krémes, egyszerű, laktató és gyors – kell ennél több?
Zöldséges, tejszínes-csirkés rizottó
Hozzávalók:
- 400 g csirkemellfilé
- 1 doboz főzőtejszín
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g fagyasztott zöldségkeverék
- 2 zacskó rizs
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg reszelt sajt
- őrölt szerecsendió
- só, bors
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a csirkemellet felkockázzuk, és a hagymán megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Ha a hús elkészült, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, egy kevés vízzel felöntjük, majd fedő alatt addig pároljuk, ameddig a zöldségek megpuhulnak. Időnként megkeverjük, ha szükséges, a vizet pótoljuk. Amikor a zöldségek puhára párolódtak, hozzákeverjük a kifőtt rizst a csirkés-zöldséges raguhoz, majd az egészet felöntjük a tejszínnel és felforraljuk. Még forrón, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.