Egy olcsó fogás a hó végére – Villámgyors zöldséges, tejszínes-csirkés rizottó

Krémes, egyszerű, laktató és gyors – kell ennél több?

Zöldséges, tejszínes-csirkés rizottó

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók:

  • 400 g csirkemellfilé
  • 1 doboz főzőtejszín
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g fagyasztott zöldségkeverék
  • 2 zacskó rizs
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • őrölt szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a csirkemellet felkockázzuk, és a hagymán megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Ha a hús elkészült, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, egy kevés vízzel felöntjük, majd fedő alatt addig pároljuk, ameddig a zöldségek megpuhulnak. Időnként megkeverjük, ha szükséges, a vizet pótoljuk. Amikor a zöldségek puhára párolódtak, hozzákeverjük a kifőtt rizst a csirkés-zöldséges raguhoz, majd az egészet felöntjük a tejszínnel és felforraljuk. Még forrón, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

További rizottó receptekért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
György, Sarolta és Lajos csak korlátozott időt tölthetnek nagyapjukkal, a királlyal, aminek hátterében érthető okok állnak, még ha elsőre talán meglepő is erről hallani.
Lifestyle
Egy régi vágy új értelmet nyerhet az Oroszlán számára. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Sarolta hercegnő édesanyja, Katalin hercegné karácsonyi koncertjén bűvölt el mindenkit, méghozzá egy olyan bájos ruhában, melynek egyik apró részletével Dianára emlékezett.
Sztárok
A McLaren 26 éves brit-belga versenyzőjéről mostanában nem csupán azért beszélnek, mert F1-es pilótaként zseniális tehetség, hanem szerelme miatt is, hiszen Norris egy igazi természetes szépséget...
Egészség
A szívünk egészsége roppant fontos, ilyenkor viszont hajlamosak vagyunk sok olyan ételt enni, ami nem tesz jót neki.
Lifestyle
Karácsony közeledtével sok helyen kerül egy kis finom sült kolbász az asztalra, de nem mindegy, hogyan készíted el.