Egy olcsó fogás a hó végére – Villámgyors zöldséges, tejszínes-csirkés rizottó

Krémes, egyszerű, laktató és gyors – kell ennél több?

Zöldséges, tejszínes-csirkés rizottó

Hozzávalók:

  • 400 g csirkemellfilé
  • 1 doboz főzőtejszín
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g fagyasztott zöldségkeverék
  • 2 zacskó rizs
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • őrölt szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a csirkemellet felkockázzuk, és a hagymán megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Ha a hús elkészült, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, egy kevés vízzel felöntjük, majd fedő alatt addig pároljuk, ameddig a zöldségek megpuhulnak. Időnként megkeverjük, ha szükséges, a vizet pótoljuk. Amikor a zöldségek puhára párolódtak, hozzákeverjük a kifőtt rizst a csirkés-zöldséges raguhoz, majd az egészet felöntjük a tejszínnel és felforraljuk. Még forrón, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

További rizottó receptekért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!