Zöldfűszeres szűzérme - Ízletes ebéd

A zöldfűszerek különleges ízt adnak a húsoknak, érdemes kipróbálni szűzérmével is. Ezután az ebéd után biztosan megnyalod majd mind a 10 ujjadat! Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók

  • 2 szűzérme (körülbelül fél kg-os)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek szárított bazsalikom
  • 2 tk szárított oregánó
  • 2 tk őrölt fekete bors
  • 1 ½ tk só
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

Egy kis tálban keverjük el a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, a borsot, a sót és a kakukkfüvet, majd ezzel a keverékkel alaposan dörzsöljük be a húst. Egy tepsibe öntsünk egy kis olajat, majd tegyük erre a befűszerezett húst. Tepsistől tegyük be a 230 fokra előmelegített sütőbe és 10-10 percig süssük úgy, hogy közben megfordítjuk a húst. Ezután vegyük alacsonyabb fokozatra a sütőt és még 15 percig süssük. Ha kivettük a sütőből a húst, negyed órára takarjuk le egy fóliával, ezt követően tálalhatjuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: foodnetwork.com

Oldalak

  • 1
  • 2
Címkék:

Szólj hozzá Te is!