Zöldbabsaláta pirított baconnel - Lepd meg magad vacsorára!

Régebben nagyon nem szerettem a zöldbabot, de egy ideje mégis sikerült megbarátkoznom vele. Nem csak főzelékként finom, akár salátát is készíthetünk belőle. Egy kis baconnel és gombával együtt kiadós vacsorát varázsolhatunk belőle!

Hozzávalók

  • 40 dkg zöld ceruzabab
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 8 dkg bacon
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 lilahagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél dl fehérbor
  • só, bors

Elkészítés

A bacont kockázzuk fel, serpenyőben pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát, a sót, a borsot és a bort. Ezután jöhet hozzá a felaprított fokhagyma, a lilahagyma és a petrezselyem. Pár percig lefedve pároljuk, majd adjuk hozzá a zöldbabot, keverjük el és pároljuk további pár percig. Ha megpuhultak az összetevők, zárjuk el alatta a gázt, végül forgassuk bele a felkockázott zsemlét, a felaprított kaprot és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. Azonnal tálaljuk.

Fotó: servingjoy.com

Oldalak

Sztárok
A Konyhafőnök zsűritagja mindent el szokott mondani magáról, de a párkapcsolatát és annak részleteit sosem teregeti ki. Fördős Zének a kedvesét is ritkán szoktuk látni.
Lifestyle
Sok minden derült ki a magyarok vásárlási szokásairól az utóbbi időben. Abban is biztosak lehetünk, hogy a saját márkás termékek nem rosszabbak, mint a drágább társaik.
Sztárok
Az 1944-es születésű színművész Bornemissza Gergely szerepét alakította Várkonyi Zoltán nagyszabású regényadaptációjában, az Egri csillagokban (1968), de emellett számos más emlékezetes szerepben is...